10 & 11 januari 2020: DENVEB

08
februari
2019

Auteur: Pleun

Voetbalseizoen 2019/2020 staat in het teken van het 60 jarig bestaan van Essche Boys. Een van de evenementen die op de agenda staat tijdens het jubileumseizoen is de Dag En Nacht Van Essche Boys, kortweg DENVEB. Een soort traditie bij ieder lustrum sinds het 50 jarig bestaan. Daarom organiseren we op 10 en 11 januari 2020 voor de derde keer Dag En Nacht Van Essche Boys!

 

Maar wat houd de Dag en Nacht van Essche Boys nou precies in?

DENVEB is een fietsevenement (op hometrainers) dat 24 uur duurt. Op vrijdag 10 januari wordt om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de eerste wedstrijd. Tijdens de daarop volgende nacht en dag gaan de teams met elkaar de strijd aan op verschillende wedstrijdonderdelen. Alle tijden worden nauwkeurig bijgehouden en op zaterdag 11 januari is rond de klok van 20:00 uur de kampioen bekend!

De verschillende wedstrijdonderdelen die verreden worden zijn:

  • Individueel à In een één tegen één race wordt er gestreden om de snelste tijd;
  • Ploegentijdrit à De tijd start wanneer de eerste renner begint met trappen en stopt wanneer de 6e renner over de streep is gekomen.
  • Koppelkoers à In een estafette-achtige race strijden twee teams om de winst.
  • Ludiek à Naast de serieuze ritten worden er ook meerdere ludieke wedstrijden verreden waarbij de strijd niet minder is!

Natuurlijk hoef je niet 24 uur aanwezig te zijn. De oneven renners fietsen (renners 1, 3 & 5) ’s-nachts en de even renners (renners 2, 4 & 6) fietsen ’s-morgens.

Klik hier om jouw team in te schrijven

Let op! Reserves zijn van harte welkom, maar niet perse nodig. Laat je dus niet tegenhouden om je in te schrijven, wanneer je geen reserve spelers hebt. Het is leuker met zes mensen, dan met tien. 

 

Vrijwilligers gezocht! 
Wil jij niet meedoen, maar wel graag meehelpen? We zoeken ook nog tijdwaarnemers, juryvoorzitters en barbezetting. Interesse? Laat het weten aan Pleun den Ouden.