Bekerfinale JO11-2

16
juni
2017

Auteur: Pleun

Finale dag!!!!!

Al weken wordt er uitgekeken naar deze dag en eindelijk is het dan zaterdag 10 juni, de dag waarop de JO11-2 van Essche boys de bekerfinale mag spelen tegen het JO11-4 team van vv Gilze.

Als voorbereiding op deze wedstrijd hebben we zelfs mogen trainen in het FC den Bosch stadion, onder het toeziend oog van 2 trainers van FC den Bosch.

Het zal een hele klus worden om de beker mee naar Esch te kunnen nemen. We spelen namelijk tegen een team dat dit jaar 2x kampioen is geworden in de competitie zonder puntverlies en ook nog eens in een hogere klasse uitkomt. We zullen dus boven ons zelf uit moeten stijgen om goed tegenstand te kunnen bieden.

Na een goede warming up gaat het dan echt beginnen, er is veel publiek aanwezig. Als onze jongens en meisje al niet zenuwachtig waren dan maakt de grote toeloop van publiek hun dat wel.

We beginnen sterk aan de wedstrijd zetten goed vroeg druk en laten de tegenstander niet in het spel komen. Dit resulteert na 10 minuten in een 1-0 voorsprong. Balverlies van Gilze zorgt dat Giel de bal goed vrij maakt en Liam de ruimte in stuurt. En als Liam op snelheid ligt is hij lastig terug te halen. Liam kan alleen op de keeper af lopen en koelbloedig afronden.

Zoals wel vaker dit seizoen gaan we dan niet door met druk zetten en gaan we achteruit lopen wat resulteert is dat Gilze beter in het spel kan komen. Zij zetten ons goed onder druk en worden steeds gevaarlijker. Wel maken we bijna de 2-0 door een schitterende trap van Liam, vanaf 20 meter schiet hij de bal onhoudbaar over de keeper heen maar helaas valt de bal precies bovenop de lat.

Gilze voert de druk steeds verder op en de 1-1 kan niet uitblijven. Na een goed uitgespeelde aanval is onze verdediging zoek gespeeld en kan hun spits scoren.

Wat wij niet deden doet Gilze wel, ze blijven druk zetten en laten ons niet in het spel komen. Gilze krijgt 5 minuten voor rust een corner die ze feilloos binnen weten te koppen, 1-2 voor Gilze. De 1-3 hangt ook in de lucht maar gelukkig fluit de scheidsrechter voor de rust. Nu kijken of we in de rust afspraken kunnen maken zodat we de wedstrijd nog om kunnen draaien in ons voordeel.

Ook het begin van de tweede helft begint zoal de eerste helft eindigde, Gilze zet ons onder druk en we voetballen te slordig om ons onder de druk uit te voetballen. Toch komen we beter in ons spel en het lijkt erop alsof we in de tweede helft de schroom van ons af spelen. 10 minuten voor tijd is het een misverstand in de verdediging van Gilze die de bal bij Liam doet geraken. Door een goede breedte pass zet hij Jace vrij voor de keeper. Jace bedenkt zich geen seconde en schiet de bal onhoudbaar binnen. 2-2 !!!!

Het spel golft nu op en neer en de winnende goal kan zomaar aan beide kanten vallen, wel zijn wij nog het dichtste bij. Jace schiet de bal van dichtbij helaas niet binnen maar raakt de paal.

De scheidsrechter fluit voor einde wedstrijd en onze bekerfinale zal beslist worden door middel van strafschoppen. Aan de strafschoppen zal ik niet teveel woorden vuil maken, we weten er namelijk niet een binnen te schieten. Gilze wel en zij winnen hierdoor de bekerfinale.

Maar wat mag ons team trots zijn op de prestatie die ze hebben geleverd, tot de laatste minuut gestreden om de bekerwinst. Het had erin gezeten maar mocht helaas niet zo zijn. Toch een mooie afsluiting van een prima seizoen.