BMC VR1 – Essche Boys VR1

15
november
2016

Auteur: Pleun

Mede dankzij het belachelijk vroege tijdstip en de ijskoude miezer die valt is de vrieskou van de afgelopen nacht nog goed te voelen als de dames zich rond 10:00 klaar maken op een van de voetbalvelden van Berlicum, een tegenstander die op papier te kloppen moet zijn.

Als dan na een paar minuten eindelijk het start signaal klinkt duiken de meiden er met 110% in, de dames van BMC zijn zichtbaar even de weg kwijt en 1 minuut in de wedstrijd dient de eerste kans op scoren zich aan al. Na een paar knallen op doel heeft wint de keeper dan helaas dit duel door de bal klemvast te pakken. Er volgen nog een paar kansen na bijna 10 minuten spelen is het dan eindelijk raak, een voorzet van Sandra op Lisa en als een echte prof schiet Lisa de bal tussen de palen. In mijn ogen een verdient doelpunt.

Omdat de dames nu voor staan verslapt de inzet naar 90% maar na de opmerking “probeer lekker te tikken dames, dat kan makkelijk” van aanvoerster Noor gaan we zichtbaar beter spelen.
Er volgen wat minuten waarin beide teams niet echt noemenswaardige actie’s maken, maar dan ineens wordt er een overtreding gemaakt, mooi, een vrije trap. Als iedereen er klaar voor staat draait Sandra de bal in de 16, Yvonne neemt de bal keurig aan en weet uit te halen op doel, helaas staat de keeper weer in de weg.

Hierna volgt een aanval van Noor samen met Sandra, na een mooi 1-2tje komt Noor uit in de 16 ze schiet de bal op en goal, maar weer staat de keeper in de weg. Maar wat een actie voor de laatste man of in dit geval vrouw uiteraard.
Na een paar aanvallen van ons komt dan nu BMC in de gelegenheid om de bal op goal te schieten, de bal krijgt snel hoogte en snelheid en beland helaas in de kruising.
Even hierna krijgt Sandra een kans om de bal op goal te schieten maar deze beland via de keeper over de achterlijn, de eerste corner is een feit. De corner wordt door de keeper onschadelijk gemaakt.

Even hierna wordt er door een speelster van BMC volgens vele hands gemaakt, de scheidsrechter heeft dit niet gezien zegt hij en laat dus door spelen. Dan galmt er plots over het veld “je bent niet goed” en opmerking die alleen maar van onze keepster Pleun kan komen.

Na nog een aantal minuten waarin weinig spannende dingen gebeuren, gebeurt dan toch iets wat ik het best kan omschrijven als een ongelukkige samenloop van omstandigheden denk ik, ik ben namelijk gevraagd of ik in dit verslag niet de nadruk wilde leggen op het tweede doelpunt dat we tegen kregen. Ik hoop dat ik het zo goed omschrijf Michelle.

Net voor de rust wordt er nog een overtreding gemaakt op Lina, de reactie van de scheids, die trouwens tijdens deze wedstrijd de rust zelve blijkt te zijn is: “rustig aan he.”

Na de rust komen de dames weer vol energie en vertrouwen het veld op, nadat ze zijn opgesteld klinkt het fluitsignaal om de tweede helft te starten.

Na 10 minuten vindt onze coach het wel mooi en voert een dubbele wissel door, Yvonne en Lina eruit en Evi en Lise erin. Vlak hierna breekt een spits van BMC door, op de bank was de spanning te merken. Maar door een uitstekende redding van keeper Pleun blijven we toch nog even in de wedstrijd.

Pleun kan ondanks de kou gelukkig nog tellen, dit bewijst ze door even hardop mee te tellen als met de secondes als ze vindt dat de keeper aan de overkant de bal wel erg lang vasthoudt. 4-5-6 galmt het over het veld.

Na een vrije trap van Sandra gaat de bal er nog bijna in, maar zoals op de bank al gezegd wordt lijkt het wel of we vandaag een slecht karma hebben.

Eindstand in Berlicum helaas 2-1.