Essche Boys dames 1 – Hedel dames 1

02
november
2016

Auteur: Pleun

De dames van Essche Boys verschijnen allemaal zeer op tijd en helemaal ‘on fleek’ bij kantine ’t Witje. De dames zijn lichtelijk gespannen, niet voor de wedstrijd die komen gaat, maar voor de teamfoto die wordt gemaakt voorafgaand aan de wedstrijd. De dames van Essche Boys hebben hun best gedaan om er goed op te staan, maar door de felle zon die in de ogen scheen leken het wel een stelletje Aziatische toeristen die klaar stonden om een selfie te maken. Wij zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat.

11.03 start de wedstrijd, Essche Boys staat al zeker vijf minuten startklaar voor de wedstrijd voordat Hedel het veld op komt. Als het een hockey wedstrijd was geweest hadden we al met 3-0 voorgestaan, maar gelukkig voor Hedel zijn we geen hockeykutjes. De wedstrijd begint goed, Evy schreeuwt vanaf de bank met haar laatste restje stem de bal richting het doel. Het mag echter niet baten en het resultaat is: helaas geen doelpunt en Evy heeft geen stem meer over. ‘Het staat als een paal boven niks’ (Pleun, 2016), dat Essche Boys het spel domineert. In de 7e minuut geeft Andie een voorzet vanaf de achterlijn op Lisa, dit is de eerste goede kans van de wedstrijd, maar helaas mist Lisa het doel. Essche Boys blijft druk zetten en het eerste doelpunt zal toch wel zo moeten vallen.. In de 15e minuut maakt Lina een gekke kapbeweging á la Arjen Robben, waardoor ze zichzelf perfect vrijspeelt op de helft van de tegenstander. Lina legt de bal voor op Lisa en die tikt hem er zeer beheerst in, met haar rechtervoet notabene. Eindelijk de 1-0!

Hedel heeft hierna het licht gezien en begint iets meer te drukken, ze bereiken onze helft, maar dankzij onze ijzersterke verdediging wordt de bal weer netjes naar de andere helft gewerkt. Na enkele minuten weet Hedel toch weer onze helft te vinden en zelfs een schot op doel te lossen, maar onze Pleun weet door middel van een flamboyante duik de bal uit het doel te houden. Dat was de eerste echte kans van Hedel, terwijl Essche boys wel al tien goede kansen heeft gehad ondertussen. Pleun weet het team weer goed te steunen door in een keer random ‘HANDS’ over het veld te schreeuwen. Want een goede wedstrijd spelen zonder de random kreten van onze steun en toeverlaat Pleun, dat is natuurlijk onmogelijk.

In de 19e minuut valt dan eindelijk de 2-0. Noor werkt de bal vanuit de verdediging weer mooi naar voren door middel van een pass op Andie. Echter kon Andie de bal niet helemaal aannemen en schoot de bal door naar voren. Iedereen in heel Esch heeft geweten dat er iets niet helemaal lekker ging daar op het veld, want Andie schreeuwde uit volle borst: KAK! Maar door de oplettendheid en snelheid van onze Lisa wist Essche Boys toch nog bij de bal te komen en Lisa tikt de bal weer mooi in het doel, ditmaal met haar linkervoet. De tweede goal wederom door Lisa, zou deze week dan toch die wedstrijdbal weer met iemand mee naar huis gaan?! Het zal vechten worden, want Evy Tjoenis Santa Boules heeft beloofd om zo even 6 goals te maken. Ze is zoals ze zelf zegt: ‘Ready to goal’.

De tegenstander ziet het ondertussen allemaal maar somber in en handelen vanuit rancune: De coach van Hedel besluit om in de 23e minuut de keeper te wisselen om nog meer tegengoals te voorkomen. Eindelijk is het zover, de wissels Evy Tjoenis Santa Boules en Floor mogen warm gaan lopen. Tijdens dit hele spektakel, krijgt Essche Boys nog een kansje. Yvonne geeft een hele mooie voorzet op Andie, dit zou zomaar de 3-0 kunnen worden! Helaas een schot op de keeper. Als dank voor haar mooie actie wordt Yvonne in de verdediging gezet. Tessa en Lisa mogen wisselen en Tjoenis Santa Boules en Floor komen er in. Na deze wissel is de eer aan San om de eerst corner van de wedstrijd te mogen nemen. De bal wordt netjes voor de goal gelegd en Aaf zet haar hoofd ertegen. Jammer genoeg zit de keeper er net tussen, en het blijkt dat de keeperwissel van de tegenpartij dus zo gek nog niet was.

Bij de uittrap van de tegenstanders heeft Pleun wederom een goed tip voor het team: ‘ben er eerder dan die groene’. Zo’n prachtige uitspraak dat Louis van Gaal het had kunnen zeggen. Essche boys is over het algemeen veel aan het pielen voor de goal, maar tot scoren komen we niet echt. We zijn toch wel blij dat onze ‘steady Aaf’ weer op de wei staat te shinen, omdat we daardoor no matter what altijd een aanspeelpunt hebben op het middenveld. Dat hebben we vorige week tegen ODC wel gemist. Lina gaat ook lekker vandaag, maar desondanks dat wil ze toch wisselen, zodat ze ook haar steentje kan bijdragen aan het wedstrijdverslag van deze week. Eric doe rustig!

Lisa komt weer terug in het veld in plaats van Lina, dus ze is weer in de race voor de hattrick van de week. Ook de het mi gedeelte van Limi staat goed te ballen vandaag, Ze werkt de bal weer prachtig uit de verdediging en er wordt een mooie aanval opgezet. We tikken lekker tot de goal, maar helaas, er komt weer licht door de ramen. Net zoals onze aanval onderweg naar de goal, dwaal ook ik weer af. Tijdens het afdwalen komt het in me op dat Bertje zijn lang gekoesterde droom om in een dames elftal te voetballen nog steeds probeert waar te maken. Als vlagger maakt hij ook de nodige meters in het veld en staat dan ook 3 meter van de lijn af te vlaggen in het veld. Met 2-0 gaan we de rust in. Het had al 20-0 kunnen zijn, maar zoals altijd gaan we niet voor makkelijk en snel. Wij zijn niet zo van het missionaris standje, maar meer van de kruiwagen. In de kleedkamer wordt de conclusie getrokken dat het gat tussen de verdediging en de aanval te groot is, en het middenveld moet iets meer terug zakken.

Met deze conclusie in het hoofd gaat de tweede helft van start. Essche Boys is weer het meeste in balbezit en er ontstaan weer vele kansen. Aaf dacht de bal in het goal te schieten van een afstandje, maar helaas schoot ze hem zo ver over dat hij zelfs over het vangnet ging. Volgens Menno zijn regels wordt dat 10x drukken dinsdag op de training. Terwijl de bal ergens in de bosjes gezocht wordt door onze trouwe supporter Tom gaat het spel verder met een andere bal. Na een mooie voorzet van San weet niemand minder dan Lisa in de 51e minuut de 3e goal te scoren. Ja jaaaa een hattrick á la Andie, de bal mag mee naar huis worden genomen en gesigneerd terug worden gebracht!

Het is helemaal Lisa haar dag vandaag, want ook de vierde goal mag zij op haar naam zetten. In de 60e minuut schiet Lisa de bal mooi in de hoek na een focking mooie pass van San. Na de vierde goal blijven we lekker tikken en we hebben echt de overhand in het veld. Bij de volgende aanval maakt Tjoenis Santa Boules als laatste redding een snoekduik op de keeper. Helaas de keeper is niet geblesseerd geraakt en het resulteert ook niet in een doelpunt. Waar blijven die zes goals Tjoenis?

Dankzij de voorstand en de overhand op het veld doet Cees een paar gekke wissels. Floor komt laatste man te staan en Lisa op de mid-mid positie. Zo goed als Lisa wist te lopen op de links half positie zo slecht wist Lisa wat ze moest doen op haar nieuwe positie. Op het middenveld wordt het daardoor even onrustig, maar gelukkig blijft de verdediging steady. Het is even zoeken, maar na enkele minuten kunnen we de aanval weer opbouwen. De analyse van Cees: ‘De acties zijn goed, maar dan…’ De afwerking kan nog wat gepolijst worden. Andie vraagt ondertussen heel lief medewerking van de tegenstanders: ‘kunnen jullie niet helpen ons doelsaldo te verbeteren?’ Goed geprobeerd Andie.

Tegen het einde van de wedstrijd wordt het spel stilgelegd, omdat Lisa een smerige elleboog in haar rug heeft gekregen van de tegenstander en Noor komt in het veld in plaats van Lisa. De teleurstelling dat ons doelpuntenmachine niet verder kan wordt gevoeld over het veld, maar dan krijgen we het heugelijke bericht dat Helvoirt (de koploper waar we volgende week tegen moeten voetballen) verloren heeft. Iedereen is ontregeld van dit bericht, maar dat geeft ons wel goede moed om het doelsaldo nog een beetje op te krikken. Daarom besluit Yvonne in de 87e minuut een perfecte voorzet op Noor te geven, die de bal netjes in de hoek van het doel weet te schieten. Yesss, 5-0! Het was een mooie verdiende overwinning dames!