JO11-2 speelt ½ finale beker!!!

19
mei
2017

Auteur: Pleun

 

Het is zaterdagochtend 13 Mei. Bij de jongens en meisje van Essche boys JO11-2 is het vandaag erop of eronder, ze spelen namelijk de ½ finale van de beker.

Het gebeurt niet vaak dat er een jeugdteam van Essche boys doordringt tot de ½ finale van de beker en laat staan dat ze de finale zouden halen.

Tegenstander is JO11-6 van V.O.A.B. uit Goirle een tweedejaars E-team wat ook nog eens in een hogere klasse uitkomt in de competitie. Het zal dus een hele opgave worden om door te komen.

Na een goede warming-up is het de coaches wel duidelijk dat ons team erg gespannen is voor deze wedstrijd.

Ondanks dat beginnen we goed aan de wedstrijd, we geven geen kansen weg en via een uitbraak op links kan Liam de bal op snelheid meenemen en voorgeven op Giel, deze legt de bal opzij naar de net op tijd ingevallen Jace en deze schiet hem onhoudbaar in de kruising.

V.O.A.B. wordt iets sterker in de eerste helft maar verder dan een bal op de paal komen zij niet, en we gaan dus rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust gaat het spel redelijk gelijk op, we krijgen een paar kleine kansen die we net niet goed uitspelen maar ook V.O.A.B. wordt gevaarlijker.

Dan krijgen we na 10 minuten in de tweede helft een corner waarvan Giel denkt laat ik hem er maar ineens in schieten !!!! 2-0 Essche boys.

Hierna gaat V.O.A.B. achterin 1 op 1 spelen om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren, maar dit geeft ons wel ruimte om te counteren.

Na een goede aanval via Jace en Giel komt de bal voor de voeten van Liam, hij heeft de 3-0 op zijn schoen maar schiet rakelings naast.

Ook Julian haalt een keer vanaf de middellijn uit de kieper kan de bal nog net onder de lat wegtikken.

V.O.A.B. gaat steeds meer drukken en de 2-1 hangt in de lucht, maar steeds staat Ilja goed in de weg en houd hij zijn doel schoon. Tot 10 minuten voor het einde als hij een bal net niet goed weet te verwerken en de bal voor de voeten van de linksbuiten van V.O.A.B. valt.

Deze twijfelt geen seconde en schiet de bal foutloos binnen. Nu gaat V.O.A.B. steeds meer drukken en bij Essche boys is het beste eraf. Toch weet Ilja met een katachtige redding zijn doel schoon te houden en trekken we de wedstijd over de meet.

Wat een prestatie van ons team, wat zijn we trots op jullie

Essche boys JO11-2 wint met 2-1 en mag op 10 Juni gaan spelen voor de bekerwinst in en tegen Gilze.