Mediastilte rondom veteranen ODC

05
mei
2014

Auteur: Pleun

ODC – Essche Boys 1 – 6  (24 april)

Op donderdagavond 24 april speelden de veteranen van Essche Boys op het hoofdveld van sportpark Molenwijk tegen ODC. Mari Pijnenburg maakte er zoals altijd een mooi verslag van (wederom dank Mari).

“Mediastilte rondom veteranen” (door Mari Pijnenburg)

De veteranen van ODC beleefden afgelopen donderdagavond een zeperd van jewelste. Tegen het altijd lastige Essche Boys werd de grootste nederlaag geleden die ik mij kan heugen.

Opvallend genoeg werd de juiste uitslag niet vermeld op het scorebord en doet ook de ODC-website mee aan het doodzwijgen van deze wanprestatie.

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van ODC, alwaar de grasmat veel weg heeft van een bergetappe in de Tour de France. Op deze midweekse wedstrijd kwam ODC niet goed uit de verf en bleek Essche Boys een niet te nemen horde. Eerder dit seizoen verloren we in Esch al kansloos met 4-0, donderdag werd deze uitslag nog even overtroffen.

Esch scoorde al in de 2e minuut de 0-1. Een laag schot van Kees den Ouden in de hoek leek niet onhoudbaar, maar Bruce had desondanks geen antwoord. Onze coach Theo, nu vlagger, mocht het scorebord met een heuse afstandsbediening bedienen en de 0-1 ook op het verlichte scorebord zichtbaar maken. Een staaltje techniek dat de spelers van ODC helaas ontbeerden. Hierna domineerde ODC wel, maar kon het nauwelijks gevaarlijk worden. Breiwerk van de bovenste plank, maar effectief ho maar! Het deed mij heel even denken aan de wedstrijd van Real tegen Bayern; de Duitsers hadden de bal maar werden niet gevaarlijk, dit in tegenstelling tot de Spanjaarden. Zo ook op Molenwijk. Esch schakelde regelmatig snel (te snel?) om van verdediging naar aanval, waarbij met name hun rechtsbuiten (Willem Rovers) onze Jan veel te snel af was. Beide zijn collega’s bij de Hydraudyne, maar ik kan me toch nauwelijks voorstellen dat Willem op het werk ook zoveel harder loopt dan Jan, ondanks het enorme leeftijdsverschil. Daarnaast beschikte Esch over ene William van Beek in de voorhoede, genoegzaam bekend als goalgetter pur sang. Hij speelde pas zijn 2e wedstrijd van dit seizoen en oogde gretig. ODC kon de 0-2 voor rust nog voorkomen, toen Bruce wel redde op een inzet van opnieuw Kees den Ouden. Gelukkig voor ODC werd Kees tijdens de rust gewisseld. ODC zelf wisselde nog voor rust, omdat de Secretaris last kreeg van een opspelend hamstringetje. Roger van Gennip was zijn vervanger.

Tijdens de rust werd Wil gewisseld en kwam Frank Schuurmans in het veld.

In de 2e helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht en kwam ODC zelfs op 1-1. Onze eigen Messi(as) scoorde deze treffer. Na zijn 2 doelpunten tegen de Zwaluw wordt het al bijna normaal dat Johan Vlaminckx scoort, maar een nadere verklaring is desondanks op zijn plaats. Dacht ik vorige week nog aan een Godswonder, inmiddels heb ik navraag gedaan en blijkt Cupido in het spel. Ik bedoel hiermee dat Johan verliefd is en dan bedoel ik niet balverliefd. Maar de gelijke stand hield niet lang stand. Binnen 2 minuten scoorde Esch alweer 1-2, waarbij het opvallend was dat de ODC-buitenspelval op zijn zachtst gezegd niet goed functioneerde. Opnieuw over rechts brak er een Essche speler door, diens voorzet werd door William van Beek (WvB) doeltreffend afgerond. Toch leek ODC ook deze klap te boven kunnen komen toen opnieuw Johan een riante mogelijkheid kreeg, maar zijn schot was nagenoeg recht op de Essche doelman Wim Kuijs.

Het laatste kwartier brak aan en het zouden de minuten van WvB worden. Toen alle rook opgetrokken was had WvB 3x gescoord. Met name de 1-5 is het vermelden waard. Een diepe bal over links werd door de attente Bruce doorzien. Hij snelde zijn doel uit en trapte de bal weg voordat Henri Scheutjens gevaarlijk kon worden. Goed gedaan van Bruce, maar minder slim was het van Bruce om de bal rechtstreeks naar WvB te trappen. WvB bedacht zich geen moment en scoorde vanaf eigen helft bekeken de 1-5. Tot mijn niet geringe verbazing zag ik dat het scorebord 1-4 bleef aangeven. Toen ook in de laatste minuut Ad Doggen van 30 meter een vrije trap binnenschoot (waar was Bruce?), bleef het scorebord onbewogen. Theo vond de 1-4 blijkbaar al erg genoeg. Toch verdenk ik er Theo van dat deze 1-6 uitslag niet opgenomen mag worden in de analen van ODC, want ook de ODC-website zwijgt deze wedstrijd dood. De site vermeldt helemaal niets meer over de veteranen en dus ook niet over deze wedstrijd, maar dat is dan wel weer mooi in overeenstemming van de prestatie van de veteranen. Maar dit doet absoluut geen recht aan de puike prestatie van de veteranen van Esch, waarvan akte!