Sc ‘t Zand A4    VS    Essche Boys A1

26
januari
2016

Auteur: Pleun

23-01-‘16

En dan begint ons nieuwe seizoen weer! Na rustig aan te hebben gedaan tijdens onze welverdiende winterstop, begonnen wij weer met goede moed. Sc ’t Zand, we wisten niet helemaal wat we ervan moesten verwachten. Zouden ze zo goed zijn als ons? We wisten er helemaal niks vanaf. Maar daar zouden we snel achter komen.

Met nog de nodige informatie – druk zetten op het middenveld en lange ballen – van Michel en van Marcel, begon onze eerste helft. Dit gebeurde met onze basis: Bart, Mell, Niek, Julio, Remi, Pieter, Jacco, Rick, Joost, Koen en raar maar waar, Tom Peijnenburg. Na een jaar op de bank te hebben gezeten was het zijn tijd om te schitteren op het kunstgras van sc ’t Zand.

De scheidsrechter floot en meteen begonnen wij fel aan de wedstrijd. Zoals moest, werd er fel gevoetbald de eerste helft. Er werd flink afgepakt en getikt op het middenveld door onze middenspelers: Julio, Remi en Pieter. Al na enkele minuten gingen de eerste ballen via rechts de diepte in. Onze Zoef Zoef Koen, met ongekende snelheid erachteraan. Zijn “mooie voorzetpercentage” bedroeg deze wedstrijd jammer genoeg maar ongeveer 5%. Maar, toen plots! Op het middenveld werd getikt en Rick van Kasteren ging met de bal de diepte in. ZOEF ZOEF ZOEF ZOEF. Aan de rechterkant snelt Koen Schalkx naar voren, roept de bal meerdere malen, krijgt hem mooi laag over de grond van Rick voor zijn voeten, en speelt hem – door de keepers benen in – de goal in. Vissen geblazen voor de keeper. Zo ging het enige tijd door. Er werd goed getikt, flink druk gezet en lekker onderschept door onze verdedigers Mell, Joost, Niek en Tom P.

Rick en Koen waren even gedraaid van positie na een corner, toen wij het voordeel hadden. Koen snelt naar voren, geeft de bal prachtig, maar dan bedoel ik ook echt prachtig, op Rick van Kasteren. BAM! De lat van het tegendoel trilt nog steeds. Rick Kast van Kasteren maait hem vast op de lat, hoe kun je hem missen. Maar zijn fout wordt snel vergeten na een bal op Rick aan de zijkant van de 16. Kapte 2 keer zijn eigen man uit en schuift hem met links naar binnen. 0-2. Zo gingen wij de rust in.

Het fluitsignaal van de 2e helft klonk luid in onze oren. Deze tweede helft ging niet zoals gepland. Matige voorzetten van Schalkx en weinig tikken was het beeld van deze helft. Én daar, opeens, een balletje binnendoor op rechts, terwijl de speler van ’t Zand hem in de goal legt. 1-2 was het. Maar aan de andere kant ook. Julio TikTak van Ginkel, pingelt 5 man uit in de tegenstanders 16metergebied en legt hem in het doel. Weer vissen voor ’t Zand.

Wat gebeurd daar nou? Ligt Pieter daar – na een sliding – op de grond, te creperen van de pijn. Kramp, hoor ik – Koen – in mijn oren. En zo gaat Pieter Stonemountain van het veld, en krijgt Rik Zeldenrust zijn welverdiende speelminuten. Ook Niek gaat eraf en Timo komt erin.  Tom Peijnenburg, Joost, Mell en Timo, proberen onze helft met man en macht te verdedigen.

En toen plots, het klapstuk van de veiling. “NEE, NIET SCHIETEN RIK!”

Rik Zeldenrust, tegen beter weten in, krijgt de bal voor zijn voeten en schiet. De bal suist met hoge snelheid door de lucht, raakt onderkant lat en vliegt bij de keeper over de lijn van het doel. Een tumult van jawelste. Rik Zeldenrust heeft gescoord! Hoe is het mogelijk. Dit horen we het komende jaar nog vaak aan denk ik.

En zo liep de wedstrijd ten einde. Sc ’t Zand gaat er op eigen veld af met 1-4 vanaf. Een verdiende winst voor Essche Boys A1.

 

Auteur: Koen Schalkx