Wedstrijdverslag van Essche Boys JO17-1 tegen Maliskamp JO17-1

21
november
2016

Auteur: Pleun

Op een troosteloze zaterdagmiddag, nadat iedereen natuurlijk eerst na de aankomst van Sinterklaas had gekeken, mochten wij aantreden tegen een tegenstander van gelijk formaat.

Beide ploegen stonden laag op de ranglijst met een gelijk aantal punten, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Met een bijna compleet team, alleen Roy werd gemist t.g.v. een paar gekneusde ribben, gingen we de strijd aan. Vooraf aan de wedstrijd hadden de leiders geen enkele tactische tip want die hielpen in de afgelopen wedstrijden toch niet. Wel werd er gevraagd door Ad en Fons om de schande van de vorige week uit te wissen (wat een waardeloze wedstrijd was dat).

De woorden van de leiders goed in de oren geknoopt gingen we van start met zeer aanvallend spel. En gelijk de voorgaande wedstrijden werd de ene na de andere kans gemist, gestopt door de keper of ver naast/over geschoten. Langs de lijn waren de in grote getalen opgekomen supporters al ongerust, het zal toch niet weer he… Wij de kansen en de tegenstander de goals.

Maar nee hoor eindelijk was daar in de 15e minuut dan het verlossende doelpunt van, jawel, Bartje vd Loo, of te wel onze Manolev. Prachtig gestopt op de borst en vol uitgehaald, 1-0. De trainer in de dug-out (ene J van W) vroeg natuurlijk meteen van wie die dat geleerd had.

Na deze tegenslag gaven de jongens van Maliskamp het nog niet op en blijven strijden voor een doelpunt. Een prachtkans op de gelijkmaker werd subliem gepareerd door een uitstekend keepende Luuk. (waar blijven de scouts?).

Maar ook wij bleven strijden en wel onder aanvoering van de onuitputtelijke Rob en Niels werd er druk gezet wat resulteerde in een eigen doelpunt na een slechte uittrap van de keeper, 2-0. Verder dan een omhaal van de altijd hard werkende Lars gebeurde er verder niets meer tot de rust. (bij deze omhaal riep dezelfde J van W natuurlijk niet van wie heb je dat).

In de rust waren er de opbeurende woorden van wederom Ad en Fons, ga zo door jongens en krik het doelsaldo op, nu kan het want ze zitten stuk.

Met de inbrengen van de wissels Sjors en Jip, alias Gareth Bale, begonnen we de 2e helft. Ook nu weer de ene aanval na de andere richting het doel van Maliskamp. En ja hoor… het kon niet uitblijven, na een prachtige aanname scoorde ons Robke de 3-0. Dit was een zeer mooie beloning voor de werklust van Robke in de laatste wedstrijden. Goed gedaan Rob. Daarna scoorde binnen 5 minuten Sjors, Tos en Vince. Hoppa dat was 4, 5 en 6-0. Stuk voor stuk uit mooi lopende aanvallen.

Daarna namen we even wat gas terug om met een sprintje richting het einde te gaan en het laatste woord was vlak voor tijd voor Tos die met zijn tweede van de middag de 7-0 liet aantekenen.

Na 80 minuten floot de zeer goed leidende Jur voor het einde van de wedstrijd en konden de jongens onder een wel verdiend applaus van het publiek het veld verlaten en een warme douche gaan opzoeken.

Goed gedaan jongens en hou deze vorm vast voor de komende wedstrijden. As zaterdag uit bij ODC tegen de koploper graag hetzelfde resultaat.