Corona update 27 november

27
november
2021

Auteur: Pleun

Vanaf zondag 27 november 17.00 uur gelden de volgende regels:

Trainingen en wedstrijden:
Amateurvoetbal is toegestaan tot 17.00 uur. Dat betekent dat er ook tot 17.00 uur getraind mag worden. De wedstrijden in het weekend gaan tot nu toe nog wel door. 
Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.

Ingang:
Ouders mogen de kinderen tot de poort wegbrengen(hoofdingang aan de Haarenseweg). Ouders kunnen hun kinderen daar ook weer ophalen na wedstrijd of training.

Kantine:
In de kantine en kleedkamers is een CTB (Corona ToegangsBewijs) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht. Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine. De kantine moet uiterlijk om 17.00 uur sluiten.
Alle spelers/teams dienen zich vooraf ook bij de ingang van de kantine te melden en zijn/haar CTB te tonen. Deze regels blijven voorlopig van kracht.

Kleedkamers:
In de kleedkamers dienen trainers/begeleiders van + 18 spelers toe te zien op CTB.

Dit geldt ook voor gebruik kleedkamers en kantine bij wedstrijden. Nu kan iedereen nog óf een QR-code óf een negatieve test laten zien om toegang tot kleedkamers en kantine te krijgen.
Spelers die geen CTB kunnen overhandigen mogen dus wel buiten sporten maar niet de kleedkamers en kantine in. In dergelijke gevallen proberen pragmatisch mee om te gaan. Bv. al thuis omgekleed zijn bij geen CTB en voorbespreking in buitenlucht met hele team.
Belangrijk is dat eenieder zijn/haar sport kan blijven beoefenen, maar wel verantwoord voor iedereen en met respect voor ieders standpunt!

Daarnaast is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen (na het sporten), of je nu wel of niet gevaccineerd bent. 
– Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je gevaccineerd bent.
– Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
– 1,5m is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
– Schud geen handen.
– Was vaak en goed je handen.
– Hoest en nies in je elleboog.
– Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen nog veel vragen oproepen en flexibiliteit van ons allen. Laten we samen proberen dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Indien er nog meer gedetailleerde informatie komt, zal dat z.s.m. worden gedeeld.

Sportieve groeten,
Het bestuur van Essche Boys