Essche Boys doet zichzelf tekort in derby tegen Boxtel

03
maart
2020

Auteur: Pleun

Afgelopen zondag heeft Essche Boys een zure nederlaag geleden, ondanks prima mogelijkheden wist het niet scoren. Boxtel lukte dat wel en won uiteindelijk met 0-1.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd en Boxtel zorgde na een minuut voor het eerste gevaar, maar de voorzet vanaf links kwam niet aan bij een mede speler. Hierna bepaalde Essche Boys wat er gebeurde op het veld en kreeg het voldoende kansen op de voorsprong. Na 5 minuten spelen kon Luuk Wolfs, na een pass vanuit de verdediging, alleen op de keeper van Boxtel af, maar zijn inzet kon nog net gekeerd worden. Essche Boys bleef op zoek naar de openingstreffer, waar het wel moest waken voor de counters van Boxtel. Na een kwartier kreeg Luuk Wolfs een uitstekende mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar ditmaal ging zijn inzet van dichtbij net over. Niet veel later kreeg Martijn Kluijtmans een goede kans, maar weer was de keeper van Boxtel een sta-in-de-weg. Boxtel kwam gaande weg de eerste helft wel wat beter in de wedstrijd, maar uitgespeelde mogelijkheden kreeg het niet. Het enige gevaar kwam vanuit vrijetrappen. In de 35e  minuut kwam het eerste schot op goal van Boxtel. Na een makkelijk gegeven vrijetrap was het Essche Boys keeper Bart Spooren die de bal uit de kruising dook. Op slag van Rust had Rudi van Gemert de thuisploeg op voorsprong moeten zetten. Na een perfect voorzet vanaf rechts van Robin van Beek had hij de bal voor het in tikken, maar helaas mistte hij de bal. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen rusten.

Na de rust begon Boxtel iets sterker aan de wedstrijd, maar was het wederom Essche Boys dat in de 50e minuut een grote kans onbenut liet. Luuk Wolfs gaf de bal goed voor aan Pim Laansma, maar weer hield de keeper van Boxtel zijn ploeg op de been. Hierna golfde het spel op en neer en mede door de toenemende wind werd het spel van beide ploegen steeds slordiger. In minuut 67 was het Boxtel dat uit het niets op voorsprong kwam; Na slordig balverlies op het middenveld bereikte de linksback van Boxtel, met een prachtige crosspass, de rechtsbuiten van die de bal goed aan nam en de bal beheerst achter Essche Boys keeper Bart Spooren schoot. Essche Boys was zichtbaar ontdaan door dit tegendoelpunt. Het ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vol overtuiging ging dit niet. In minuut 75 ging de thuisploeg een op een spelen om de gelijkmaker te produceren, maar dit betekende ook dat Boxtel voorin ruimte kreeg. Ondanks nog twee aardige kansen voor de bezoekers bleef het 0-1, waardoor Essche Boys bleef hopen op de gelijkmaker. Het werd ook nog een aantal keren dreigend en omcirkelde het 16 meter gebied van Boxtel, maar tot écht grote kansen resulteerde dat niet waardoor Boxtel de overwinning over de streep trok.

Essche Boys verdiende vandaag meer dan een nederlaag en zeker gezien de eerste helft heeft het zichzelf, ondanks genoeg kansen, niet weten te belonen. Wat Essche Boys vergat deed Boxtel wel, namelijk scoren uit de eerste beste uitgespeelde kans. Dat laatst genoemde maakt het extra zuur. Essche Boys speelt na de carnaval uit bij Wilhelmina en zal dan alles aan doen om een resultaat te behalen.