Essche Boys heeft een off-day en gaat hard onderuit

31
januari
2020

Auteur: Pleun

Na twee goede oefenwedstrijden heeft Essche Boys niet weten te winnen uit bij WEC. De bezoekers speelden, zeker voor de rust, dramatisch en ging kansloos onderuit met 5-0.

Essche Boys begon nog redelijk aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans. Luuk Wolfs werd of rechts diep gestuurd, maar hij kreeg de bal net niet lekker mee waardoor hij vanuit een lastige hoek moest schieten. Uit het niets kwam de thuisploeg na een kwartier voetballen op voorsprong, nadat Essche Boys een corner niet goed verwerkt kreeg kon de aanvaller van WEC de bal in het lege doel schuiven. Na 20 minuten werd het al 2-0 voor de gastheren, nadat de spits de bal over Essche Boys keeper Bart Spooren wipte. Essche Boys kwam er niet aan te pas en moest voor de rust ook nog een derde treffer incasseren. Opnieuw werd het de thuisploeg niet moeilijk gemaakt en stonden er twee spelers van WEC vrij om de bal in het doel te schieten. 3-0 was de ruststand.

Na de rust probeerde Essche Boys in ieder geval de eer te redden, door twee wissels door te voeren. Het kreeg wat kansjes, maar de echte overtuiging ontbrak om echt iets te forceren. Het was dan ook niet gek dat WEC in de 60e minuut wist; een corner viel tussen 2 man stil en het was een speler van WEC die het snelst reageerde en de bal binnenschoot. 4-0. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg kreeg Rob van Rooij van de bezoekers ook nog een rode kaart. Hij kreeg twee geel in 10 minuten tijd door twee onnodige overtredingen. Essche Boys moest zich vanaf toen echt beperken tot verdedigen om een monsternederlaag te voorkomen. Uiteindelijk werd het nog 5-0, maar mocht Essche Boys vooral haar keeper Bart Spooren bedanken dat het hier bij bleef. Na 90 minuten floot de scheidrechter af en verloor Essche Boys kansloos van WEC.

Deze moet snel vergeten worden door de spelers van Essche Boys, want het was een dramatische wedstrijd. Aankomende zondag is er kans op eerherstel, wanneer VOW op bezoek komt. Essche Boys heeft wat goed te maken na de 5-1 nederlaag op bezoek bij VOW. Alle support is dus welkom en de wedstrijd start om 14:00