Essche Boys heeft makkelijke middag

22
februari
2022

Auteur: Pleun

Na een lange periode zonder wedstrijden, heeft Essche Boys haar eerste wedstrijd na winterstop eenvoudig gewonnen. Waar vooraf gedacht werd aan een moeilijke middag tegen het hooggeklasseerde Buren, was meteen duidelijk dat er maar een ploeg kon winnen. Het werd uiteindelijk 3-0.

Essche Boys begon scherp aan de wedstrijd en zat er meteen kort op, hierdoor kregen de bezoekers geen kans om te voetballen. De thuisploeg voetbalde goed georganiseerd en kwam er vaak dreigend uit, alleen waren de kansen niet besteedt aan de aanvallers van Essche Boys. Na een half uur spelen was dit wel het geval. Lars van Wanrooij, speelde zich knap vrij en bleef oog in oog met de keeper van rustig en schoof de bal in de goal. 1-0.  Hierna ging Essche Boys wat achterover leunen, waardoor de gasten iets beter in de wedstrijd Kwamen zonder gevaarlijk te worden. Net voor de rust kregen ze wel een goede kans op de gelijkmaker, maar Essche Boys keeper voorkwam dit met een heerlijke reflex. Zo bleef het dus bij een ruststand van 1-0.

Na de rust was het spelbeeld onveranderd. Essche Boys viel aan en Buren leunde achterover. Binnen 5 minuten in de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Eerst scoorde Quint den Ouden uit een rebound, na een goed schot van Robin van Beek. Twee minuten was het een verdediger van Buren die een voorzet van Lars van Wanrooij in zijn eigen doel schoot. 3-0. Hierna liet Essche Boys de teugels behoorlijk vieren. Buren probeerden nog om een doelpunt te maken, maar kreeg hiervoor nauwelijks kansen. Wel lukte dit in buitenspel positie, maar toen had de scheids al gefloten. Essche Boys kreeg aan de andere kant wel de nodige mogelijkheden, maar het ontbrak steeds aan de juiste keuze of de keeper van Buren stond in de weg. Zo krabbelde de wedstrijd naar het einde en won Essche Boys overtuigend van Buren met 3-0.

Donderdag speelt Esschboys thuis tegen koploper Buren. De wedstrijd begint om 20:00.