Essche boys heeft totale offday en verliest kansloos van VCB 

14
maart
2022

Auteur: Pleun

Vooraf waren de belangen groot, in een directe confrontatie werd er door de nummers 3 en 4 om plek drie, maar tijdens de wedstrijd bleek alleen VCB hier recht op te hebben. Na de carnaval waren er velen corona gevallen, om die reden werd de wedstrijd van afgelopen donderdag ook al afgelast en dit bleek nog steeds invloed te hebben op de spelers van Essche boys. In een wedstrijd waarin VCB vooral op strijd en inzet de ploeg uit Esch aftroefden leden de bezoekers een kansloze nederlaag het werd uiteindelijk 3-1. 

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat VCB veel feller aan de wedstrijd begon en dit resulteerde in het eerst kwartier tot dreigende momenten voor het doel van Essche boys keeper Bart Spooren, die echter de nul hield tot hij in de 20e minuut werd verrast in de korte hoek. De aanvoerder van VCB kapte zich knap vrij en verraste Bart Spooren in de korte hoek. 1-0. Esscheboys probeerde wel wat de creeeren en alleen Robin van Beek kwam in kansrijke positie, echter was deze kans te lastig met zijn linkervoet. Voor Essche boys was het tegenhouden en het leek de rust in te gaan met een minimale nederlaag, echter sloeg VCB op slag van rust weer toe. Een rebound werd binnengekopt door hun aanvaller. En zo keek Essche boys tegen een terechte achterstand aan bij de rust. 2-0. 

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Essche boys speelde niks klaar, VCB bleef de bezoekers onder druk zetten en floot de scheids slechter en slechter; Essche boys kreeg voor elke overtreding of “commentaar” op de leiding een gele kaart en VCB mocht alles. Hun aanvoerder die overigens de alles bepalende man is bij VCB, mocht overtredingen maken, praten tegen de scheids en zoveel schwalbes maken als hij wilde. Fluiten deed de arbiter hiervoor niet. Wel was het diezelfde aanvoerder die de bal in de 60e minuut fantastisch in de kruising schoot en zo de wedstrijd besliste. 3-0. De wedstrijd hobbelde een beetje naar het einde. Het enige noemenswaardige wat er aan de zijde van Essche boys gebeurde was dat Rick van de Ven en Willem Heijnen hun debuut maakte. In de 90e was het Lars van Wanrooij die toch nog zijn goaltje meepikte naar goed doorzetten van Yannic van Gerven. 3-1. Dit was ook meteen de eindstand. 

Na de wedstrijd waren de spelers van Essche boys het met elkaar eens, een totale off-day. Geen moment zat er een resultaat in, maar lang om te treuren is er niet donderdag wacht namelijk de derby uit tegen Boxtel, deze wedstrijd begint om 19:30.