Menu Sluiten

Essche boys krijgt niet wat het verdiend, tegen een effectief Teisterbanders

Afgelopen zondag heeft Essche boys weer geen punten weten te behalen, ondanks dat het een goede wedstrijd speelde, wisten de bezoekers 3 kansen om te zetten in 2 doelpunten en wonnen zij uiteindelijk met 1-2. 

Essche boys begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde meteen in een kopbal op de lat van Lars van Wanrooij aan de andere redde Bart Spooren uitstekend op inzet van dichtbij van de linksbuiten van Teisterbanders. Na 5 minuten kreeg Rudi van Gemert een reuze kans maar zijn inzet werd geblokt. Niet veel later kwam er een counter van de bezoekers die een duidelijk overtreding maakte op Jasper Vorstenbosch, de scheids floot niet en niet veel later lag de bal in het net. 0-1. Essche boys herpakte zich goed en kwam niet veel later bijna op gelijke hoogte, maar Rudi van Gemert kreeg de Bal opnieuw niet in de goal. Na 25 minuten mocht hij aanleggen voor een vrijetrap. Zijn inzet werd aangeraakt, maar wonder boven wonder hield de keeper van Teisterbanders zijn doel schoon. Na 30 minuten schoot Robin van Beek op de lat na een heerlijke aanval. In het resterende kwartier voor de rust kwam Essche boys een aantal keer gevaarlijk door, maar scoren deden ze niet. Teisterbanders daarentegen moest het hebben van counters, maar deze werden elke keer keurig verwerkt door de Essche defensie.  

Na de rust was hetzelfde spelbeeld; de thuisploeg viel en de bezoekers wachten hun moment af. In minuut 60 leek Essche boys gelijk te komen toen Robin van beek na een prachtige solo de hard in de hoek schoot, maar weer redde de keeper van de bezoekers. In de rebound die daar opvolgde kon Luuk van Velthoven de bal in vrijstaande positie binnenschieten, dit deed hij echter niet. Na 65 minuten kwam Teisterbanders totaal uit het niets op 0-2. Martijn Kluijtmans en Bart Spooren begrepen elkaar niet waardoor de Spits van Teisterbanders de bal over Bart Spooren hun schoot. Hierna leek het verzet van Essche boys gebroken, maar niet was minder waar. Het bleef strijden voor een resultaat en na 75 minuten voetballen kon Luuk van Velthoven op aangeven van Luuk Wolfs van dichtbij de aansluitingstreffer binnen schieten, maar zijn inzet was te slap. Teisterbanders bleef loeren op de counter en kwam af en toe dreigend in de 16 van de thuisploeg, maar echt kansen kregen ze niet. Essche boys bleef het proberen, maar het geloof vloeide langzaam weg. Tot dat Pim Laansma de 1-2 binnenschoot. Hierna waren er nog 2 minuten te spelen, maar verder dan een kopbal van Martijn Kluijtmans kwamen ze niet meer. En zo bleef Essche boys met lege handen achter. 

Veel tijd om te treuren is er niet, want aankomende donderdag wacht de thuiswedstijd tegen de nummer 2 VCB. En met dezelfde inzet en strijd als afgelopen zondag moet Essche boys geloven in een resultaat. De wedstrijd start om 19;15.