Menu Sluiten

Essche Boys pakt derde overwinning op een rij

Esch: Na een goede eerste helft waar Essche Boys de wedstrijd naar zich toetrok boekten zij met een 3-0 overwinning op Mariahout hun derde overwinning op een rij. En hield het tevens voor de keer de nul.

Vanaf het begin van de wedstrijd start Essche Boys scherp aan de wedstrijd en zet het hoogdruk op de verdediging van nummer drie Mariahout waardoor zij niet aan opbouwen toe komen. Dit zorgt in de 15e minuut voor een 1-0 voorsprong voor Essche Boys na een actie van Lars van Wanrooij op de achterlijn legt hij de bal terug in de zestienmeter op Jasper Vorstenbosch die de rust bewaard en de bal langs de keeper schiet. Uit twee corners kan Lars van Wanrooij op doel koppen waar de ene kopbal gekeerd wordt door de Mariahout doelman beland de andere kopbal op de lat.

Vervolgens komt Essche Boys via Luuk Wolfs wel op een 2-0 voorsprong.

Na een goede onderschepping van Cas den Ouden zet hij deze onderschepping met een goede diepe bal meteen om in een één-op-één scoringskans voor Luuk Wolfs.

Waarin Luuk Wolfs het overzicht bewaard en de bal droog rechts langs de Mariahout doelman plaatst.

Voor de rust krijgt Essche Boys kansen om de wedstrijd al definitief te beslissen

Vanuit een schot van Wolfs komt de rebound bij Cas den Ouden terecht die deze breed legt op Jasper Vorstenbosch maar zijn inzet kan net geblokt worden.

Vanuit hoog drukzetten krijgt Esche Boys net voor het rustsignaal de kans om Lars van Wanrooij weg te sturen maar deze bal is helaas net te hard waardoor de keeper van Mariahout kan ingrijpen.

In de tweede helft drukt Mariahout, Essche Boys wat meer naar achteren en probeert het met opportunistisch voetbal tot kansen te komen maar de Essche Boys verdediging staat wederom goed georganiseerd. En via twee reddingen van Bart Spooren houden zij al voor de derde wedstrijd op een rij de nul.

In de 85ste minuut komt Essche Boys vanuit een counter via de wederom goed en gevaarlijk ingevallen Willem Heijnen op een verdiende 3-0 voorsprong. Heijnen is zijn tegenstander te snel af en schiet de bal vanaf een verassende en lastige positie hard en droog in de linker hoek waardoor hij de Mariahout keeper kansloos laat.

Hiermee verstevigd Essche Boys hun positie voor directe handhaving maar in de spannende middenmoot is de competitie nog steeds niet gespeeld. Ook heeft Essche Boys nog een rol van betekenis in de derde periode waardoor er in de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog genoeg op het spel staat.

Volgende week speelt Essche Boys uit bij de runner-up Avesteyn. De aftrap staat gepland voor 14:30.