Essche Boys pakt pas in de blessuretijd de verdiende drie punten

03
november
2021

Auteur: Pleun

Na een boeiende wedstrijd tussen Essche Boys – RKKSV, heeft de thuisploeg terecht gewonnen. Aanvankelijk had de thuisploeg het lastig, maar herstelde zich knap na een 0-1 achterstand. Pas diep in de blessuretijd werd de winnende treffer gemaakt en won Essche Boys met 2-1.

De beginfase van de wedstrijd was voor de bezoekers, die makkelijk de vrije man konden vinden op het middenveld en zo naar het vijandelijke doel konden gaan, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Essche Boys moest het op dat moment hebben van de omschakeling, waaruit het een aantal corners verdienden. En in de 10e minuut kopte Lars van Wanrooij vanuit zo’n corner een bal op de lat. Niet veel later scoorde RKKSV, na een mooie aanval een op dat moment verdiende treffer. 0-1. Essche Boys was het even kwijt, maar begon daarna steeds beter te spelen. De duels werden meer en meer gewonnen en daardoor kon ook steeds de vrije man gevonden worden. Dit resulteerde in de 25e minuut in een doelpunt; Luuk Wolfs stak Lars van Wanrooij weg, die de verdedigers knap van zich afhield, de keeper daarna nog eens goed uitkapte en uiteindelijk de bal rustig binnen schoof. 1-1. Hierna bleef Essche Boys de betere ploeg en had het genoeg kansen om nog een keer te scoren, maar steeds was de laatste pass net niet goed of zat de keeper er goed tussen. De bezoekers kregen ook nog een goede kans voor de rust, maar Essche Boys keeper Bart Spooren voorkwam dit. 1-1 was dan ook de ruststand.

Na de rust bleef Essche Boys op zoek naar de voorsprong en voetbalde het goed op de helft van de tegenstander, waardoor RKKSV nauwelijks gevaarlijk werd. In de 60e minuut leek Essche Boys op voorsprong te komen, maar de lat en de grensrechter voorkwamen dit; Luuk wolfs gaf de bal goed voor op Luuk van Velthoven, die de bal op de lat poeierde. De terugkomende bal werd door Jasper Vorstenbosch voorgegeven, waarna Lars van Wanrooij de goal maakte met zijn hak. De Scheidsrechter keurde de goal goed, maar tot ieders verbazing had de grensrechter buitenspel gezien. Iets wat totaal niet kon, want er stonden nog twee spelers van RKKSV op de doellijn. Na overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter werd het zuivere doelpunt toch afgekeurd. Na dit moment lieten de spelers van Essche Boys hun kopjes niet hangen, maar werden juist nog feller. Dit resulteerde in kansen voor de thuisploeg, maar Lars van Wanrooij en Luuk Wolfs kregen de bal er niet in. De bezoekers kregen een kwartier voor tijd hun enige echte kans van de 2e helft, maar de bal ging net naast. Beide ploegen leken een punt te pakken, waar Essche Boys naar het doelpunt bleef zoeken, schoten de bezoekers iedere bal die ze hadden naar voren. Uiteindelijk viel het verlossende doelpunt in de blessuretijd; Pim Laansma zette goed door, na een pass van Rob van Rooij en speelde de bal naar de vrijstaande Luuk Wolfs die de bal overtuigend en knap in de korte hoek schoot. 2-1. Een minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de ontlading groot bij Essche Boys.

Volgende week speelt Essche Boys uit bij MEC’07, deze wedstrijd begint om 14:00.