Essche Boys promoveert na een jaar afwezigheid weer naar de 4e klasse.

13
juni
2019

Auteur: Pleun

Op het sportpark van Avanti in Schijndel, wist Essche Boys voor het oog van honderden supporters verdiend te winnen van vierdeklasser Osc’45. Het werd in een spannende wedstrijd uiteindelijk 3-1 voor de ploeg uit Esch. Door deze overwinning speelt Essche Boys volgend seizoen weer in de 4e klasse.

Osc’45 begon wat sterker dan Essche Boys aan de wedstrijd, maar het goed georganiseerde Essche Boys gaf geen kansen weg. Essche Boys kwam gaande weg de eerste helft beter in de wedstrijd en nam het heft in handen. Tot grote kansen leidde dat niet, want ook de verdediging van Osc’45 stond prima georganiseerd. Een spaarzame kans in de eerste helft was voor Essche Boys; Luuk Wolfs kwam goed door aan de rechterkant en gaf de bal goed voor, maar de inglijdende Robin van Beek en Rudi van Gemert mistten de bal net. 0-0 was dan ook een logische ruststand na een eerste helft waarin beide ploegen heel afwachtend speelden.

Na de Rust kwam de wedstrijd vrijwel direct op gang, want beide ploegen hadden de intenties wat meer vooruit te voetballen. Essche boys zette Osc’45 meteen onder druk en dat resulteerde in een aantal dreigende situaties voor de keeper van Osc’45. Zo kopte Rudi van Gemert een corner maar net langs de kruising. Maar in minuut 63 was het wel raak voor de ploeg uit Esch; Een goede vrije trap van Tim van Velthoven werd door Lars van Wanrooij knap achter de keeper gekopt. 0-1. Een verdiende voorsprong, maar Osc’45 liet meteen van zich horen en kreeg meteen dé kans op 1-1, maar Anton van de Struik voorkwam dit met een geweldige ingreep. Een minuut viel de gelijkmaker alsnog; een goede voorzet werd binnengekopt door de aanvaller van Osc’45. 1-1. Essche boys was even van slag en stond onder druk van Osc’45, maar het overleefde een moeilijke fase in de wedstrijd vrij eenvoudig. De wedstrijd krabbelde naar het einde en een verlenging leek onvermijdelijk, maar het was Essche boys dat in de 83e minuut scoorde, na een goede counter scoorde; Rudi van Gemert stuurde Robin van Beek weg, die na een fraaie rush de bal schitterend achter de keeper van Osc’45 schoot. 1-2. Meteen hierna kreeg een speler van Osc’45 rood voor commentaar op de leiding en was de wedstrijd daar mee wel gespeeld. Het slotakkoord was voor Luuk Wolfs, die de bal na een goede pass van Rudi van Gemert beheerst in de verre hoek schoot. 1-3. Na 90 minuten, vond de scheidsrechter het wel genoeg en floot af. Een heuse ontlading van mensen die de Essche ploeg een warm hart toe dragen was het gevolg.

Na een jaar afwezigheid en volkomen onverwacht promoveert Essche boys weer naar de 4e klasse. Een geweldige teamprestatie van een zeer jong team! Een hecht collectief, dat na de winterstop steeds beter ging spelen, en de nacompetitie daarmee zelf heeft afgedwongen. Een team dat de eerste wedstrijd van de nacompetitie overtuigend won van HRC’14 (0-3). Hierdoor mocht datzelfde team aantreden tegen Osc’45 en ook in deze wedstrijd overtuigde de jonge ploeg van Leon van Wanrooij. Na een lang seizoen is het tijd voor de welverdiende zomerstop en na de zomerstop gaat Essche boys er alles aan doen om ook in de 4e klasse te overtuigen.

http://boxteldigitaal.nl/sportnieuws/voetbal/essche_boys/nieuws/2018_2019/essche_boys_1/osc_45_1_essche_boys_1.html