Menu Sluiten

Essche Boys revancheert zich tegen Puspharia

Esch: Na een onnodige 2-1 nederlaag vorige week uit bij vv Tivoli kwam vandaag de Eindhovense studentenvereniging club Puspharia op bezoek in Esch.

Waar de uitwedstrijd destijds nipt verloren werd pakte Essche Boys nu een belangrijke en verdiende 2-0 overwinning.

Aan het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op zonder dat er voor beide teams grote kansen volgen. In de 20ste minuut denkt Puspharia vanuit een corner op een 0-1 voorsprong te komen maar de scheidsrechter beslist dat de bal de doellijn niet volledig gepasseerd heeft.

Vanuit een goede diepe bal van Quint den Ouden is het vervolgens Stein van Kasteren, die deze meteen verlengd naar Luuk Wolfs die hierna in een één-op-één situatie komt met de Puspharia keeper en de bal koelbloedig langs de keeper schuift voor een 1-0 ruststand.

In de tweede helft is het spelbeeld nagenoeg gelijk Puspharia probeert met veel fysiek spel en lange ballen tot kansen te komen maar de Essche Boys verdediging onder leiding van Tim van Velthoven en Martijn Kluijtmans staat steeds goed opgesteld. Een kopbal vanuit de nummer 10 van Puspharia wordt door Bart Spooren goed gekeerd.

Aan de andere kant stuur Lars van Wanrooij, Luuk Wolfs weg maar hij schiet de bal op de doelman. Verder is Essche Boys nog gevaarlijk met een afstandsschot dat net over gaat van Van Wanrooij. En krijgt het nog een aantal kleine mogelijkheden.

In de 85ste minuut lijkt Puspharia uit het niets toch nog een scoringsmogelijkheid te krijgen na niet goed uitverdedigen van Essche Boys krijgt Puspharia een schietkans in de zestienmeter maar het is de ingevallen Rudi van Gemert die dit schot met een uiterste sliding op tijd kan blokkeren.

Na hoogdruk zetten in de slot fase op de Puspharia verdediging gaat deze in de fout en wordt de bal zo bij Luuk Wolfs in de voeten gespeeld die deze in een leeg doel kan schuiven voor een verdubbeling van de score en een verdiende 2-0 overwinning voor Essche Boys. Dit levert 3 belangrijke punten op in het spannende rechterrijtje.

Volgende week zondag 30 april staat de derby RKSV Boxtel – Essche Boys op het programma de aftrap is om 14:30 op sportpark Munsel in Boxtel. Voor beide ploegen staat er veel op het spel.