Essche boys speelt doelpuntloos gelijk tegen Gloria UC.

17
april
2019

Auteur: Pleun

Afgelopen zondag heeft Essche boys in een matige wedstrijd niet weten te winnen ondanks een aantal prima mogelijkheden in de eerste helft. In de tweede helft had de thuisploeg het wat lastiger en was Gloria UC iets beter.

Essche boys begon fel aan de wedstrijd en ging opzoek naar de openingstreffer, maar Gloria UC bood prima tegenstand. Essche boys kreeg wel prima kansen om op voorsprong te komen, maar deze kansen waren niet besteed aan de aanvallers van Essche boys. Gloria UC begon wat brutaler te worden, maar tot kansen leidde dit niet. Het enige wapenfeit die de gasten hadden was een afstandsschot recht in de handen van Essche boys keeper Bart Spooren. Vlak voor rust had Essche boys op voorsprong moeten komen. Na goed voorbereidend werk van Luuk Wolfs werd de bal door alles en iedereen gemist en viel de bal voor Rudi van Gemert, maar hij schoot jammerlijk tegen een been van de tegenstander aan. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten.

Na de rust was Gloria wat sterker, zonder dat het echte kansen wist te creëren. Essche boys kwam er nauwelijks nog uit en moest zich vooral beperken tot verdedigen, dat prima lukte. Want ook onder druk van de tegenstander gaf Essche boys nauwelijks kansen weg. In minuut 65 was er wel een goede uitbraak van Essche boys. Luuk wolfs kreeg op links de bal, passeerde twee man van de tegenstander en kwam in kansrijke positie om te scoren, echter schoot hij net voorlangs. In minuut 72 moest Essche boys verder met een man minder. Tim van Velthoven maakte in de ogen van de scheidsrechter een overtreding op de makkelijk vallende, maar wel doorgebroken speler van Gloria UC en moest gaan douchen. Opeens moest Essche boys de 0-0 koesteren. Maar in minuut 78 moest ook Gloria UC verder met tien man. De aanvaller van Gloria UC maakte een natrappende beweging vond de scheidsrechter, maar ook dit keer was dat te zwaar gestraft. Met tien tegen tien krabbelde de wedstrijd naar het einde en werd er niet meer gescoord. 

Volgende week speelt Essche boys op Paasmaandag uit bij de trotse nummer vier VV. Irene de wedstrijd start om half 3. Essche boys zal er alles aan doen om Irene weer voorbij te gaan op de ranglijst.