Essche Boys verliest bij Avesteyn

12
november
2019

Auteur: Pleun

Een uitwedstrijd tegen Avesteyn heeft Essche Boys 0 punten opgeleverd. De thuisploeg besliste de wedstrijd pas laat, maar won vrij eenvoudig met 3-0.

Essche Boys begon redelijk verdedigend aan de wedstrijd en Avesteyn zette vol de aanval in. De thuisploeg wist niet echt gevaarlijk te worden tot in de 10e minuut; een goede redding van Bart Spooren was nodig om de aanvaller van Avesteyn van scoren af te houden. Essche Boys probeerde via counters gevaarlijk te worden, maar het ontbrak steeds aan de juiste eindpass. Avesteyn creëerde daarentegen behoorlijk wat kansen voor de rust. In de 25e minuut werd het dan ook terecht 1-0 voor de gastheren; na een goede redding van Bart Spooren wist de spits van Avesteyn de rebound te verzilveren. Essche Boys probeerde de schade voor de rust te beperken en dat lukte. De ruststand was dan ook 1-0.

Na de rust was hetzelfde spelbeeld te zien als voor de rust; Avesteyn viel aan en Essche Boys hield tegen. Alleen kreeg Avesteyn niet veel kansen na de rust. De wedstrijd krabbelde naar het einde en Esschboys probeerde de gelijkmaker te forceren, maar het ontbrak aan overtuiging. Dat het uiteindelijk na 75 minuten 2-0 werd, was logisch. De ruimtes voor de counters van Avesteyn werden steeds groter en deze werd in de 75e minuut perfect afgemaakt. De wedstrijd was beslist en uiteindelijk was het Avesteyn dat nog een keer scoorde. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en verloor Essche Boys met 3-0 van Avesteyn.

Aankomende zondag speelt Essche Boys thuis tegen Wilhelmina. Deze wedstrijd begint, zoals alle thuiswedstrijden, om 14:00.