Essche boys verliest bij koploper Nulandia

30
oktober
2019

Auteur: Pleun

In een wedstrijd waarin beide ploegen de nodige kansen wisten creëren, was de thuisploeg het meest effectief en werd het uiteindelijk 5-1 voor de gastheren.

Essche boys begon wat afwachtend aan de wedstrijd, dit was ook de tactiek. Nulandia probeerde met veel positie wisselingen dreigend te worden, maar dat lukte niet. In de 9e minuut was het plots 1-0: keeper Bart Spooren schoot de bal tegen de handen van de spits van Nulandia, die de bal teruglegde op de vrijstaande aanvaller. De scheidsrechter nam de handsbal niet waar, maar het was zuiver hands. Esscheboys had in minuut 15 met een snel antwoord kunnen, misschien wel moeten komen; Na goed voorbereidend werk van Luuk Wolfs wist Lars van Wanrooij de bal niet in het doel te krijgen. Meteen uit de counter scoorde Nulandia de 2-0. Direct hierna was Essche boys dicht bij de aansluitingstreffer: maar de keeper van Nulandia had een katachtige reactie in huis op een inzet van dichtbij van Pim Laansma. Uit de counter die hierop volgde was Nulandia wel weer trefzeker na zwak verdedigen kon de aanvaller zo in de korte hoek schieten. 3-0. In de Fase hierna wist Essche boys na een aantal prima kansen voor Julio van Ginkel en Luuk Wolfs steeds niet te scoren. Nulandia wist dit voor Rust nog wel twee te doen. De ruststand was dan maar liefst 5-0. Essche boys moest nu vrezen voor een enorme afstraffing en de schade na rust beperken.

Na rust begon Essche boys een stuk sterker dan Nulandia en in minuut 50 resulteerde dit in een mooi doelpunt van Lars van Wanrooij. 5-1. Essche boys probeerde meer doelpunten te maken, maar de kansen waren niet besteed aan Luuk van Velthoven, Lars van Wanrooij, Luuk Wolfs en Julio van Ginkel. Nulandia schoot alleen op de de paal en belandde een ‘verdwaalde’ bal vanaf de zijkant op de deklat. De wedstrijd krabbelde langzaam naar het eind en na 90 minuten spelen won Nulandia met 5-1 van Essche boys

Essche boys gaf de doelpunten te makkelijk weg en deed veel te weinig met de kansen die het kreeg. Waar het met rust 2-2 had kunnen, misschien wel moeten staan, stond het nu op een kansloze achterstand van maar liefst 5-0. Na de rust creëerde Essche boys ook voldoende kansen en maakt e het uiteindelijk 1 doelpunt. De uitslag van 5-1 is dan ook wel redelijk geflatteerd.

Aankomende zondag speelt Essche boys een belangrijke thuiswedstrijd tegen HHC, deze wedstrijd begint om 14:00.