Essche Boys verliest opnieuw van vv. Riel

03
april
2019

Auteur: Pleun

Na de Nederlaag van afgelopen Zondag thuis tegen vv. Riel (0-1) had Essche Boys wat recht te zetten tegen v.v. Riel, ditmaal in Riel.

Essche Boys begon zwak aan de eerste helft en dit resulteerde al snel in wat kansjes voor de thuisploeg. In de 13e minuut werd het plots 1-0. Een lange bal van Riel werd verkeerd ingeschat in door de Essche keeper Bart Spooren en de aanvaller van Riel kon de bal zo in het lege doel schieten. Essche Boys kreeg maar geen grip op de wedstrijd en Riel bleef dreigend al kreeg Koen schalkx een uitgelezen mogelijkheid op 1-1, maar hij stuitte na goed voorbereidend werk van Robin van Beek op een verdediger van de thuisploeg. Na een half uur veranderde het spel beeld en werd Essche Boys sterker en dreigender, zo was Julio van Ginkel dicht bij de gelijkmaker, ware het niet dat hij de bal in het zijnet schoot. Met een 1-0 ruststand gingen de ploegen rusten.

Na de Rust waren de intenties van Essche Boys meteen duidelijk, de gelijkmaker maken. Essche Boys stuitte echter steeds op de achterhoede van Riel en Riel was steeds dreigend in de counter. En Essche Boys mocht blij zijn dat Bart Spooren een paar goede reddingen in huis had en dat het nog steeds 1-0 stond. Riel kreeg het moeilijker en probeerde Essche Boys af te stoppen, dit lukte echter alleen maar door fysieke duels die leidde tot flinke overtredingen. Riel kreeg uiteindelijk daardoor ook maar liefst 6 gele kaarten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Julio van Ginkel een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar zijn kopbal werd gekeerd door de keeper van Riel. Essche Boys ging steeds verder naar voren, op zoek naar de gelijkmaker. In wederom een gevaarlijke counter van Riel wilde de thuisploeg een penalty, maar scheidsrechter ging niet mee met de makkelijk vallende speler van Riel. Zo bleef het dus 1-0 en zeer spannend. Verder dan een gevaarlijk schot van Dennis Vorstenbosch kwam Essche Boys niet meer. Na 95 minuten vond de scheidsrechter het genoeg, tot grote opluchting van de thuisploeg en enorme teleurstelling voor Essche Boys.

Twee keer was Essche Boys zeker niet de mindere dan Riel, maar het staat wel twee keer met lege handen. Volgende week speelt Essche Boys wederom een lastige uitwedstrijd, ditmaal tegen koploper Ollandia. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.