Essche boys verliest terecht en lijdt eerste nederlaag tegen Wilhelmina

13
oktober
2020

Auteur: Pleun

Na de eerste twee competitiewedstrijden te hebben gewonnen, stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Wilhelmina op het programma. Deze ploeg had de eerste twee wedstrijden met 6-0 gewonnen. In een wedstrijd waarin niet veel kansen werden gecreëerd door beide teams werd het uiteindelijk 1-4 voor de bezoekers uit Den Bosch.

Essche boys begon wat slordig aan de wedstrijd, evenals Wilhelmina overigens. Dit leidde tot veel fysieke duels op het middenveld en weinig gevaar voor beide goals. Rudi van Gemert was na een kwartier voetballen nog het dichtst bij een doelpunt; hij schoot de bal vanaf de zijkant ineens over de keeper van de bezoekers heen, maar de bal viel net naast het doel. Aan de andere kant was Wilhelmina het gevaarlijkst uit een vrijetrap, die naast geschoten werd. Ook waren de corners van de bezoekers gevaarlijk, maar tot echte kansen leidde dat niet. Essche boys kreeg in de 35e minuut nog een behoorlijke mogelijkheid; Lars van Wanrooij kwam goed door op de achterlijn en legde de bal goed terug op de 16, maar Martijn Kluijtmans wist de bal niet op de goal te schieten. Op slag van rust kwam Wilhelmina plots op voorsprong; via een corner kwam de bal in een klutssituatie en de spits van Wilhelmina stond uiteindelijk op de goede plek. 0-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust probeerde Essche boys wat te forceren, maar tegelijkertijd wilde Wilhelmina de wedstrijd meteen in het slot gooien. Wilhelmina kwam er een paar dreigend door, zonder een echte kans te creëren. In de 55e minuut lukte Essche boys dit wel; na een goede combinatie tussen Rudi van Gemert en Stein van Kasteren, kreeg de laatstgenoemde de bal uiteindelijk met enig fortuin voor zijn voeten en schoot de bal goed in de verre hoek. 1-1. De thuisploeg geloofde ineens in een resultaat en ging meteen te geforceerd opzoek naar de tweede treffer, maar na slordig balverlies op het middenveld was het Wilhelmina dat niet veel later na de gelijkmaker de voorsprong weer te pakken had; na een goede counter schoot de rechtsbuiten de bal hard in het doel. 1-2. Essche boys moest weer opzoek naar de gelijkmaker en was hier een keer dicht bij, maar een voorzet vanaf de zijkant was net te scherp voor Rudi van Gemert. In de 70e minuut gooide de bezoekers het duel op slot, na wederom een goede counter werd de bal prachtig in de kruising geschoten. 1-3. Essche boys probeerde nog wel wat te forceren, maar het geloof en de overtuiging ontbrak. De ruimtes werden groter achterin bij de thuisploeg en de bezoekers wisten alleen net voor het einde van de wedstrijd hiervan nog te profiteren. 1-4. Dit was dan ook de eindstand.

Een terechte nederlaag voor Essche boys, waar het na de 1-1 zeker kansen rook voor een resultaat. Alleen kregen ze de tegentreffer te snel en te makkelijk tegen kreeg en keken ze opnieuw tegen een achterstand aankeek. Tegen het formaat tegenstander als Wilhelmina is het dan nog lastig terug in de wedstrijd te komen, want met hun kwaliteiten zijn ze staat makkelijk doelpunten te maken wanneer ze de ruimte hiervoor krijgen.

De komende weken zal er, zoals het er nu naar uitziet, niet gevoetbald worden in verband met het coronavirus. Het is dus even afwachten wanneer de competitie weer hervat zal worden.