Essche boys verliest thuis van Boskant

10
oktober
2019

Auteur: Pleun

Afgelopen zondag heeft Essche boys thuis niet weten te winnen van Boskant. Na een zwak begin van de thuisploeg, was het Boskant dat direct het verschil maakte. Na veel kansen voor beide ploegen werd het uiteindelijk 0-4 voor de bezoekers.

Essche boys begon, na de eerste zege van vorige week tegen Vorstenbossche boys, vol goede moed aan derde wedstrijd van het seizoen. De thuisploeg begon slordig, waardoor Boskant direct dreigend was. Het slappe begin resulteerde in minuut 10 al in de openingstreffer voor de bezoekers; Essche boys kreeg de bal meerdere keren niet weggewerkt uit de eigen zestien en een Boskantse aanvaller kon de bal volledig vrij in het doel schieten. 0-1. Boskant bleef druk zetten in dit resulteerde niet veel later na de openingstreffer in de 0-2. Na zwak verdedigen kon de aanvallende middenvelder van Boskant de bal in de korte hoek schieten en verraste hier Essche boys keeper Bart Spooren mee. Essche boys moest opletten voor een afstraffing, maar dit werd voorkomen mede door Bart Spooren die een paar keer attent reageerde en zo Boskant meerde keren van de 3e treffer afhield. Gedurende de eerste helft werd Essche boys sterker en voetbalde het bij vlagen uitstekend. Dit resulteerde dan ook in de nodige kansen. Pim Laansma kon de bal net niet genoeg controleren, waardoor de keeper kon redden. Luuk Wolfs had het vizier meerdere malen niet op scherp staan; hij werd 3 keer alleen voor de keeper gezet, echter schoot hij steeds voorlangs. Net voor rust claimde Essche boys een penalty; Robin van Beek werd in het strafschop omver gebeukt, maar de scheidsrechter vond het niets. Met een 0-2 stand gingen beide ploegen rusten.

Na de rust was het Boskant dat sterk begon. In de 50e minuut kreeg Boskant de kans om de wedstrijd te beslissen, maar werd de paal geraakt en de rebound werd uitstekend gekeept door Bart Spooren. Essche boys overleefde de 10 minuten durende storm van Boskant na rust. Hierna kwam het weer beter in de wedstrijd en voetbalde het aardig. Dit resulteerde in de 65e in de kans voor de aansluitingstreffer, maar weer schoot Luuk Wolfs in kansrijke positie voorlangs. Essche boys bleef op zoek gaan naar een doelpunt en ging achterin een op een spelen en moest het waken voor de gevaarlijk counters van Boskant. Dit resulteerde in nog een aantal kansen; een vrije trap van achteruit werd door een Boskantse verdediger zomaar hard op eigen doel gekopt, maar de keeper bracht redding en de rebound ging er ook niet in. In minuut 80 schoot Robin van Beek ook nog eens op de lat. Essche boys bleef het proberen, maar het was Boskant dat in minuut 89 het beslissende doelpunt maakte; na een counter bediende de rechtsbuiten van boskant de linksbuiten, die de bal in de hoek plaatste. 0-3. Essche boys, dat moegestreden was moest in minuut 91 nog een keer toelaten dat de bezoekers na een counter scoorde. Na een bal op de paal wist de spits van Boskant in de rebound de 0-4 te maken. Naar 92 minuten floot de scheidsrechter af en verloor Essche boys geflatteerd van Boskant.

Essche boys heeft deze wedstrijd in de eerste 20 minuten uit handen gegeven doordat de organisatie binnen het team niet goed stond. Dat is jammer, want het kon de rest van de wedstrijd prima tegenstand bieden aan Boskant en voetbalde het bij vlagen prima voetbal. Aankomende zondag speelt Essche boys om half 3 een uitwedstrijd tegen Boxtel, dat net als Essche boys 3 punten heeft verzameld. Alle support is dus welkom.