Essche boys verliest uit bij Boxtel

16
oktober
2019

Auteur: Pleun

In een matige wedstrijd van beide kanten, kwam Boxtel als winnaar uit de strijd. Essche boys kwam wederom vroeg op achterstand en wist het tij ook dit keer niet keren. Boxtel won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd, de bal werd achterin rondgespeeld en beide teams loerden op een fout in de opbouw. Dit ging bij Essche boys na 5 minuten fout; de bal werd achterin verspeeld en niet goed verwerkt en de vrijstaande aanvaller van Boxtel stond oog in oog met keeper Bart Spooren en faalde niet. 1-0. In flinke dreun voor Essche boys, dat weer in de achtervolging moest. Essche boys kwam wat beter in de wedstrijd, maar moest waken voor de gevaarlijke counters van Boxtel. Na ongeveer 20 minuten kreeg Essche boys dé kans op de gelijkmaker; Julio van Ginkel werd door Lars van Wanrooij prima weggestuurd, passeerde de doelman maar lobte de bal helaas langs het doel. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen wat kansjes, maar gescoord werd er niet meer de ruststand was dan ook 1-0.

Essche boys begon zwak aan de eerste helft en kwam niet echt aan voetballen toe. Boxtel was af en toe dreigend, maar ook zei werden niet echt gevaarlijk. In minuut 55 kreeg Boxtel een strafschop; Tim van Velthoven haalde in de ogen van de Scheidsrechter de aanvaller van Boxtel onreglementair naar de grond, maar de aanvaller van Boxtel haakte zijn eigen been in de hoop nog iets uit een kansloze situatie te verdienen. De scheidsrechter trapte er in, waar de aanvaller eerlijk toegaf dat er niks aan de hand was. De penalty werd echter wel benut. 2-0. Het verzet van Essche boys leek gebroken en het moest oppassen dat de score niet groter werd, want er lukte even helemaal niets meer. De derde treffer van Boxtel bleef uit en Essche boys probeerde in het laatste kwartier nog de aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan een paar kleine kansjes kwam het niet. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en won verloor Essche boys de wedstrijd met 2-0.

Een ongelukkige, maar verdiende nederlaag voor Essche boys, volgende week thuis tegen Wilhelmina uit Den Bosch zal het een stuk beter moeten om kans te hebben op de overwinning. De wedstrijd begint om 14:00.