Essche boys verliest uit van sterker SC Elshout

27
november
2019

Auteur: Pleun

Essche boys heeft in een uitwedstrijd bij SC Elshout geen vervolg kunnen geven aan de goede wedstrijd van vorige week tegen Wilhelmina (2-2). Al vrij snel kwam de ploeg uit Esch weer op achterstand en verloor vrij kansloos van SC Elshout met 3-0.

De thuisploeg begon sterker aan de wedstrijd dan Essche boys, hierdoor moesten de gasten zich beperken tot verdedigen. Essche boys stond zwaar onder druk en kwam na 10 minuten op achterstand. De aanvalsdrang van Elshout werd minder na de openingsgoal en dit gaf Essche boys de kans om beter in de wedstrijd te komen. Het kreeg ook wat kansjes, maar dit leidde niet tot een eventuele gelijkmaker; de pogingen van Lars van Wanrooij, Tim van Velthoven en Robin van Beek mistten de kracht tot echt gevaar. Tegelijkertijd moesten de gasten waken voor de gevaarlijke counters van de thuisploeg. SC Elshout creëerde de nodige kansen in het laatste kwartier voor de rust, maar wonder boven wonder bleef de schade voor de bezoekers beperkt met een ruststand van slechts 1-0.

Na de rust wilde Essche boys meer tegenstand bieden in het fysieke spel van de SC Elshout, maar slaagde hier niet echt in. Het was namelijk de thuisploeg dat de wedstrijd na de rust binnen 10 minuten beslists; bij de 2-0 leek de bal van de lijn gehaald te worden, maar de scheidsrechter besloot tot ieders verbazing een doelpunt toe te kennen aan de thuisploeg. Bij de 3-0 was keeper Bart Spooren gezien bij een harde knal van afstand. De wedstrijd was beslist, maar Essche boys ging opzoek naar een treffer. Het kreeg hier ook nog de nodige kansen voor, maar het was slordig in de afronding. Zo was Pim Laansma dicht bij een doelpunt en zag Cas den Ouden dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. De thuisploeg vond het wel mooi zo en werd ook niet meer dreigend. De wedstrijd krabbelde naar het einde en na 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

Deze wedstrijd verliep niet zoals Essche boys hoopte, maar tijd om lang te blijven hangen in deze nederlaag is er niet, want de komende drie wedstrijden zijn tegen directe concurrenten en zullen hoe dan ook omgezet moeten worden in goede resultaten. Te beginnen met VCB: deze ploeg komt aankomende zondag op bezoek bij Essche boys. Deze wedstrijd zal beginnen om 14:00.