Essche boys wint eerste wedstrijd van het seizoen met 3-0 van BZS

29
september
2021

Auteur: Pleun

Na bijna een jaar niet meer in competitie verband te hebben gevoetbald mocht Essche boys eindelijk  weer aan de gang voor het echte werk. Thuis tegen BZS een ploeg waarvan vorig jaar met 4-1 werd gewonnen. Dit ging destijds echter niet zo makkelijk als de stand doet vermoeden we waren dus gewaarschuwd.

Het eerste half uur was erg slordig aan de zijde van Essche Boys, BZS was dan ook de bovenliggende partij zonder echt grote kansen te creëren. Een paar gevaarlijke corners en een slechte terugspeelbal zorgde voor wat spannende momenten voor het Essche boys doel. Na een half uur nam Essche boys het initatief over van BZS en speelde het een kwartier zeer goed voetbal met mooie aanvallen. De 1-0 viel dan ook in dit kwartier Lars van Wanrooij  gaf een bal achter zijn standbeen goed mee aan Stijn van Kasteren die vrij door kon lopen na de achterlijn en de bal goed terug legde op de meegelopen Jasper Vorstenbosch, deze bleef rustig in de 16 en schoot de bal heerlijk in de kruising. Ondanks het slechte eerste half uur ging Essche boys met een goed gevoel rusten.

De 2de helft begon hetzelfde als de eerste helft een beter BZS en een slordig Essche boys. Essche boys kwam dan ook goed weg toen BZS de bal vanaf 1 meter voor de goal naast schoot. Dit was het sein voor Essche boys dat er een tandje bij moest. De 2-0 voelde dan ook als een bevrijding, Lars van Wanrooij kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn en begon aan zijn solo naar voren. Hij kreeg vrij doortocht richting de goal en schoot de bal goed onder de keeper door. Hierna was het verzet van BZS gebroken en liep Essche boys uit naar 3-0, doormiddel van een mooie pass van Rudi van Gemert op de sterk spelende Robin van Beek die de verdedigers op snelheid voorbleef en cooltjes binnenschoot voor de goal. Als Essche boys iets zorgvuldiger was geweest hadden ze nog verder uit kunnen lopen in de laatste 10 minuten.

Net als vorig jaar begint Essche boys de competitie met 3 punten en houden ze de 0 achterin. Hopelijk kunnen ze dit vasthouden in de uitwedstrijd volgende week tegen Elshout, die eveneens de competitie met een overwinning zijn begonnen. 

Auteur: Cas den Ouden