Essche Boys wint ook de 2e wedstrijd van het seizoen

30
september
2020

Auteur: Pleun

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Essche Boys in een leuke wedstrijd BZS terug huiswaarts gestuurd met nul punten. In een spannende open wedstrijd en met kansen voor beide teams werd het uiteindelijk 4-1.

De bezoekers begonnen sterker aan de wedstrijd en Essche Boys had het in de begin fase even moeilijk, het moest zich beperken tot verdedigen. De eerste kans was voor BSZ, maar tot opluchting van de thuisploeg kopte de gasten uit een corner rakelings langs. Na een kwartier voetballen werd Essche Boys sterker en had Robin van Beek de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten; De keeper van de bezoekers kwam uit de 16 om een diepe bal te onderscheppen, van Beek wist het duel te winnen en kon de bal vanaf zo’n 25 meter in het lege doel schieten, maar deze bal werd van de lijn gehaald. Na 20 minuten was het wel raak; Robin van Beek gaf de bal voor aan Lars van Wanrooij, die de bal binnenschoot. 1-0. Hierna werd Essche Boys sterker en dit resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg, maar steeds stond het vizier niet op scherp. In de 30e minuut werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Robin van Beek werd diep gestuurd en schoot de bal beheerst in de goal. 2-0. Niet veel later had Essche Boys de wedstrijd moeten beslissen, maar in plaats van zelf te scoren kreeg het na een perfecte counter van de bezoekers 2-1. Essche Boys was het even kwijt en werd teruggedrongen op de eigen helft, maar rust signaal kwam op het goede moment. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 2-1 tussenstand.

Na de rust had Robin van Beek de 3-1 op zijn schoen, maar schoot tegen een verdediger aan op de doellijn. Niet veel later kregen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Essche Boys keeper Bart Spooren redde katachtig op een inzet van dichtbij. In de 60e minuut kreeg de thuisploeg weer een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen, na een mooie aanval bereikte Lars van Wanrooij met prachtig passje Tim van Velthoven die tegen de tenen van de keeper schoot. Zo bleef het dus spannend, maar hier kwam na 65 minuten voetballen verandering in. Lars van Wanrooij schoot een afvallende bal beheerst in de verre hoek. 3-1. De wedstrijd was beslist en Stein van Kasteren maakte er in de 75e minuut, na goed doorjagen 4-1 van. hierna kreeg Essche Boys nog meer kansen om te scoren, maar slaagde hier niet meer in. Na 90 minuten voetballen floot de scheidsrechter af en won Essche Boys uiteindelijk verdiend met 4-1.

Essche Boys heeft na 2 wedstrijden 6 punten gehaald, een uitstekende start van de competitie dus.   Volgende week speelt Essche Boys een uitwedstrijd tegen Buren en zal er dan weer alles aan doen om dan ook weer te winnen.