Essche Boys wint overtuigend van RKKSV

17
december
2019

Auteur: Pleun

In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar heeft Essche Boys een belangrijke en dik verdiende overwinning geboekt op de concurrent uit kruisstraat. In een enerverende wedstrijd werd het uiteindelijk slechts 2-0.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het voor de bezoekers duidelijk dat er niet veel te halen viel in Esch, want de thuisploeg startte veel scherper en feller aan deze belangrijke wedstrijd. Het was dan ook Essche Boys dat een flink overwicht had en creëerde ook de nodige kansen. Eerst miste Luuk Wolfs nog, maar in de 20e minuut was het wel raak; Luuk Wolfs kwam goed door op rechts en ging alleen op de doelman van RKKSV af en wipte de bal fraai over de doelman. 1-0. Na de openingstreffer ging Essche Boys door, opzoek naar het 2e doelpunt en het kreeg hier meer dan voldoende kansen voor; Rudi van Gemert, Lars van Wanrooij en Luuk Wolfs hadden echter het vizier meerdere malen niet op scherp staan, ondanks uitstekende mogelijkheden. De bezoekers kwamen er totaal niet aan te pas en wisten voor rust geen enkele kans te creëren. Het enige wat Essche Boys te verwijten viel was dat het slechts 1 doelpunt maakte voor de rust, waar dit er ook zomaar 6 hadden kunnen zijn.

Na de rust ging Essche Boys door waar het voor de rust mee geëindigd was; de tegenstander vast zetten en aanvallen. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten na rust wederom voor prima mogelijkheden om te scoren, maar weer lukte het Lars van Wanrooij, Julio van Ginkel en Luuk Wolfs niet om te scoren. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend en werd RKKSV voor het eerst heel gevaarlijk in minuut 60; een indraaiende corner werd ingekopt, maar keeper Bart Spooren reageerde attent en hield zo de bezoekers van scoren. Niet veel later viel eindelijk het 2e doelpunt van Essche Boys; Lars van Wanrooij zette na een goede actie op de achterlijn voor op de vrijstaande Luuk Wolfs en die schoot met links onberispelijk binnen. 2-0. De wedstrijd was nu beslist, maar het was aan Essche Boys te danken dat de marge 2 doelpunten bleef, want het kreeg wederom voldoende kansen om meer doelpunten te maken. Het enig wapenfeit van de bezoekers was een bal op de bovenkant van de lat. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. En won Essche Boys dik verdiend.

Essche Boys heeft nu een welverdiende winterstop en hervat de competitie op 26 januari met een uitwedstrijd tegen WEC. Het zal dan haar missie vervolgen om directe handhaving te bewerkstelligen. Het is met een 9e plaats en 14 punten op de goede weg, maar is er nog lang niet.