Essche Boys wint uit bij Wilhelmina

03
maart
2020

Auteur: Pleun

In een lastige uitwedstrijd op het kunstgras van Wilhelmina, heeft Essche Boys weten te stunten. In een moeizame wedstrijd waarin vooral Wilhelmina genoeg kansen kreeg waren het toch de bezoekers die de overwinning een beetje steelde.

Essche Boys begon goed aan de wedstrijd en kwam regelmatig tot kleine kansjes, maar het ontbrak steeds aan scherpte. Wilhelmina werd niet echt dreigend, omdat het ook bij hen ontbrak aan scherpte. Na 20 minuten spelen had Essche Boys op voorsprong moeten komen, maar Robin van Beek kon de bal niet lekker raken, waardoor een goal uitbleef. Na 30 minuten voetballen werd Wilhelmina dreigender en kregen ze ook kansen om de scoren te openen, maar Essche Boys keeper Bart Spooren en de paal voorkwamen dat. Bij Essche Boys vloeiden de krachten weg voor de rust. Door het slechte weer en de carnaval is er de laatste weken nauwelijks getraind door de mannen van Leon van Wanrooij. Toch wist Essche Boys met hangen en wurgen de rust te halen met een 0-0 ruststand.

Na de rust werd Essche Boys direct gedwongen te verdedigen en kreeg Wilhelmina een goedkope penalty; Rob van Rooij hield zijn tegenstander heel licht vast, maar de spits van Wilhelmina, die zich in een kansloze positie had gemanoeuvreerd, besloot te gaan liggen en met succes. Een penalty voor Wilhelmina, echter was het Bart Spooren die de penalty knap tegen hield en zijn ploeg in de wedstrijd hield. Wilhelmina bleef hierna opzoek gaan naar de voorsprong, maar het was lastig om tot echt grote kansen te komen. Dit kwam doordat de verdediging van de bezoekers compact stond en weinig ruimte weggaf. Dit tot frustratie van de thuisploeg en die frustratie werd in de 70e minuut nog groter toen Essche Boys uit het niets op voorsprong kwam; Dennis Vorstenbosch veroverde de bal goed en gaf deze meteen door op de vrijstaande Yannic van Gerven, die zeer knap afrondden. 0-1. Hierna was het voor Essche Boys alleen nog maar tegen houden, mede doordat de krachten bij meerdere spelers echt op waren. Ondanks enkele grote kansen en een zeer hard werkend Essche Boys wist Wilhelmina de gelijkmaker niet meer te produceren en bleef het dus bij 0-1.

In deze wedstrijd heeft Essche Boys laten zien dat hard voor elkaar kan werken en met een klein beetje geluk krijg je dan zo’n resultaat. Volgende week hoopt Essche Boys aan dit resultaat een mooi vervolg te geven. Het speelt dan om 14;30 uit bij vv. Boskant.