Essche Boys wint verdiend de derby van Boxtel

21
september
2020

Auteur: Pleun

In de eerste competitie van het nieuwe seizoen, heeft Essche Boys meteen een belangrijke overwinning geboekt op Boxtel. Na enkele goede kansen gemist te hebben, wisten de bezoekers uiteindelijk toch nog te scoren aan het einde van de wedstrijd en werd het 0-1.

Essche Boys begon goed aan de wedstrijd en kreeg meteen 2 corners, maar dit resulteerde niet in een vroege voorsprong. Ook was meteen duidelijk dat Boxtel voornamelijk de lange bal gebruikte om de voorste 3 te bereiken en dat de bezoekers dit voornamelijk deden door de bal rond te spelen. Het eerste kansje was voor Essche Boys; na een goede aanval wist Rudi van Gemert de bal niet in een hoek te schieten, waardoor de keeper van Boxtel redding kon brengen. Niet veel later schoot Rudi van Gemert over na een corner van Jasper Vorstenbosch. Essche Boys bleef doordrukken en opzoek gaan naar een doelpunt, maar moest waken voor de lange ballen van Boxtel. Dit leidde na een half uur voetballen tot een goede kans voor Boxtel, maar Essche Boys keeper Bart Spooren bleef goed na de bal kijken en kon redding brengen. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg weer een kans, maar vanuit kansloze positie schoot de spits van Boxtel in het zijnet, waar hij de bal beter voor had kunnen geven. Na deze twee kansen werd Essche Boys sterker, maar het ontbrak steeds aan de goede eindpass. Op slag van rust kreeg Rudi van Gemert de beste kans van de eerste helft. Na een goede voorzet van Cas den Ouden kopte de vrijstaande van Gemert recht op de keeper. Ondanks kansen voor beide ploegen was de ruststand 0-0.

Boxtel begon de 2e helft met wat wisselingen en daardoor was het voor Essche Boys even aftasten hoe Boxtel ging spelen. Boxtel begon wat sterker aan de 2e helft en kreeg meteen een vrijetrap op kansrijke positie, maar deze werd heel matig ingeschoten. Na 5 minuten in de 2e helft nam Essche Boys het heft in handen en had Lars van Wanrooij de bal voor het inkoppen, maar hij kopte net over. De bezoekers werden sterker en sterker en Boxtel kwam er nauwelijks nog uit. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Boxtel af. Na ongeveer 65 minuten kregen de bezoekers een penalty na een stomme overtreding van een van de verdedigers van Boxtel. Robin van Beek ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gestopt worden door de keeper van Boxtel. De thuisploeg dacht dat dit een klap was voor de bezoekers en rook de overwinning, maar Essche Boys bleef voetballen en hield druk op de spelers van Boxtel. Na een goede aanval van de bezoekers zag Robin van Beek zijn schot geblokt worden. In de 75e minuut kreeg Essche Boys loon na werken; Stein van Kasteren bracht de bal bij Rudi van Gemert, die de bal van zo’n 20 meter afstand prachtig de kruising in krulde, 0-1. Niet veel later hadden de bezoekers het duel moeten beslissen; na een mooie combinatie tussen Rudi van Gemert en Robin van Beek, schoot de laatstgenoemde met links rakelings naast. Boxtel probeerde nog wel wat forceren, maar was totaal niet bij machte een serieuze kans de creëren en het Essche Boys enigszins moeilijk te maken. Boxtel spelers vielen alleen nog op door een paar keer wild, hard en gefrustreerd in te vliegen op de spelers van de bezoekers. Na 95 minuten floot de scheidrechter af en won Essche Boys verdient van Boxtel.

Volgende week, 27 september speelt Essche Boys haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen en hoopt de goede competitie start een goed vervolg te geven. BZS is dan de tegenstander, deze wedstrijd start om 14:00.