Esscheboys gaat kansloos ten onder tegen koploper Nulandia

06
april
2022

Auteur: Pleun

Vooraf wist Esscheboys dat het voor een haast onmogelijke opgave stond en na 8 minuten werd dat bevestigd. Toen stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Een monsterscore leek in de maak en uiteindelijk scoorde ze nog 3 keer en verloor Esschboys kansloos.

Vanaf de eerste minuut klapte Nulandia erboven op wonnen ze alle 2e ballen. Dit resulteerde al snel in een voorsprong voor de gastheren. De bal kon zomaar voorgegeven worden en net zo makkelijk werd deze binnengekopt door de rechtsbuiten van Nulandia. Na 8 minuten werd het al 2-0 na slecht uitverdedigen kon hun spits binnenschieten. Esscheboys kwam er totaal niet uit, maar leek wel wat beter in de wedstrijd te komen zonder daarbij gevaarlijk te worden. Nulandia bleef de aanval zoeken en zag Esscheboys keeper Bart Spooren een paar keer goed redden. Beide ploegen leken te gaan rusten met een 2-0 ruststand, maar Nulandia scoorden nog een keer. Na wederom niet overtuigend verdedigen en een bal die bij toeval voor de voeten van hun spits kwam werd het nog voor de rust 3-0.

Na de rust nam Nulandia gelukkig wat gas terug en kon esscheboys af en toe voetballend naar voren spelen, zonder echt kansen te creeren. Nulandia kreeg wel wat kansjes maar kwam ook niet tot scoren. Robin van Beek kreeg namens Esscheboys nog 2 aardige kansen, maar kwam niet tot scoren. De wedstrijd leek te gaan eindigen in 3-0, maar Nulandia besloot anders: na twee schitterende aanvallen werd het toch nog 5-0.

Volgende week speelt Esscheboys thuis tegen MEC en een overwinning kan de ploeg uit Esch wel weer gebruiken, de wedstrijd start om 14:00