Esscheboys speelt zwakke eerste helft, maar wint wel

02
oktober
2019

Auteur: Pleun

Essche boys heeft haar eerste thuiswedstrijd, met enig fortuin winnend afgesloten. Na een zwakke eerste helft, waarin Keeper Bart Spooren een aantal cruciale reddingen in huis had, wist Essche boys zich in de tweede helft te herpakken. Essche boys – Vorstenbossche Boys eindige in 1-0.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de eerste helft en waren af en toe dreigend, maar tot echte kansen leidde dit niet. Na ongeveer 10 minuten kregen de gasten de eerste kans, maar Bart Spooren redde goed op een kopbal. In de 20e minuut claimde de gasten een penalty; Essche keeper Bart Spooren zou een overtreding hebben gemaakt op de doorgebroken spits, maar de scheidsrechter vond het niets. Niet veel later schoten de gasten de bal op de paal. In de 25e minuut claimde de bezoekers weer een penalty; Tim van Velthoven zou de bal tegen de arm hebben gehad, maar ook nu greep de scheidsrechter niet in. Essche boys stond zwaar onder druk en het was wachten op een doelpunt van de gasten, maar die viel mede dankzij Bart Spooren niet; bij een ouderwetse scrimmage had hij enkele katachtige reddingen in huis en zo zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat de ruststand 0-0 was.

Na de rust bleef Vorstenbossche Boys op zoek gaan naar dé verdiende treffer, maar Essche boys kwam na rust een stuk feller uit de kleedkamer en maakte het op die manier de gasten een stuk lastiger dan voor de rust. De eerste kans na rust was nog voor Vorstenbosch, maar deze ging er wederom niet in. Hierna was het de beurt aan Essche boys; een vrije trap van Rudi van Gemert werd gekeerd door de keeper, ook een kanonskogel van Tim van Velthoven werd gekeerd door de keeper, niet veel later schoot Robin van Beek de bal ook nog op de lat. Essche boys kwam dus steeds beter in de wedstrijd en Vorstenbossche Boys had geen antwoord op het felle spel van de thuisploeg. Dit resulteerde in de 60e minuut in een doelpunt. Lars van Wanrooij stuurde Luuk Wolfs weg, die met een mooi actie zijn mannetje passeerde en de bal beheerst achter de keeper schoof. 1-0. De gasten raakten gefrustreerd en dat was terug te zien in hun spel; doorglijden op spelers, wanneer de bal al weg was en slidings met gestrekte benen. Essche boys werd hierdoor nog feller, wat resulteerde in 4 gele kaarten. Gek genoeg kregen de bezoekers geen kaarten. Essche boys liet zich niet gek maken en hield uiteindelijk vrij eenvoudig stand, een knappe overwinning.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd (VOW uit, 5-1 verlies) en de eerste helft tegen ging Essche boys in de 2e helft wel voor elkaar door het vuur en werkten iedereen keihard voor elkaar. Dit resulteerde in een ietwat gelukkige 1-0 overwinning. Essche boys hoopt aankomende zondag thuis tegen Boskant dit goede resultaat een vervolg te geven. De wedstrijd start om 14;00 uur.