Essche Boys wint verdient en dient koploper Ollandia 

09
april
2019

Auteur: Pleun

 

Essche boys wint verdient en dient koploper Ollandia de eerste nederlaag van het seizoen toe. 
Na twee nederlagen op rij tegen Riel moest Essche boys zondag 7 april op bezoek bij koploper Ollandia. De thuisploeg moest winnen in de race voor de 1e plek en Essche boys is nog vollop in de race voor plek 4. Tevens wilde Essche boys ook eens wedstrijd winnen tegen een ploeg die speelt voor de bovenste plekken.

Zoals verwacht begon de wedstrijd met veldoverwicht voor de thuisploeg, maar tot grote kansen leidde dat niet. Essche boys wachtte rustig af wat Ollandia van plan was en probeerde zelf ook mee te voetballen. Na 10 minuten nam Essche boys de regie over en won het bijna elk duel, wat ervoor zorgde dat Ollandia gedwongen werd om te verdedigen en steeds terug uit moest. Essche boys was steeds dreigend alleen was de eindpass net goed om tot grote kansen te komen. Via een vrije Trap van Robin van Beek belande de bal bijna in het doel. Diezelfde Robin van Beek was even later heel dicht bij de 0-1, maar de ingestudeerde variant van een corner viel tot opluchting van heel Ollandia op de lat. Even later was Ollandia dicht bij de 1-0, maar Bart Spooren redde zijn ploeg in eerste instantie en Rudi van Gemert haalde de bal nog weg net voor de doellijn. Hierna kreeg Essche boys goede mogelijkheden op 0-1. Eerst schoot Luuk Wolfs in zeer kansrijke positie voor naast. En had de Keeper van Ollandia een goede redding in huis toen Tim van Velthoven van zo’n 30 meter een vrijetrap kiezelhard op goal schoot. En schoot Robin van Beek na een knappe actie maar net voorlangs. Tot grote opluchting van Ollandia floot de scheidsrechter na een enerverende eerste helft voor de theepauze met een tussenstand van 0-0

Na de ging Ollandia opzoek naar de broodnodige goal, maar de gevaarlijke corners en vrije trappen werden steeds verwerkt door goed georganiseerde defensie van Essche boys. In de 55e minuut gebeurde er plots van alles in het strafschop gebied van de uitploeg. Via een corner kon de spits van ollandia de bal vrij inkoppen, maar Bart Spooren voorkwam met een wereld redding de 1-0, er ontstond een ware scrimmage in de het Essche strafschopgebied. Maar mede door nog prachtige redding van Bart Spooren en meerder geblokte schoten overleefde Essche boys dit hachelijke moment. Uit de daarop volgende counter van Essche boys beloonde Robin van Beek zijn ploeg eindelijk. Hij slalomde prachtig door de defensie van Ollandia en schoot van buiten de zestien prachtig, buiten bereik van de keeper. 0-1. Een verdiende voorsprong voor Essche boys, dat echt als team en goed speelde. Ollandia ging vol opzoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Essche boys was de omschakeling dreigender en steeds gevaarlijk. Dit kwam mede doordat Essche boys nog steeds veel duels won en vooruit bleef voetballen. Ollandia ging steeds meer opzoek naar de gelijkmaker, maar het creëerde bijna niets. Alleen de corners waren dreigend, maar deze werden steeds prima verwerkt door Essche defensie. Na 93 minuten vond de goed leidende scheidsrechter het genoeg en won Essche boys geheel verdiend van Ollandia. 0-1. 

Essche boys hoopt dit goede resultaat een goed vervolg te geven, om te beginnen aanstaande zondag thuis tegen Gloria UC. Deze wedstrijd begint om 14:00.  

Verslag: Tim van Velthoven,

Foto’s: Jan Roché van V.V. Ollandia