Ruime overwinning voor Essche Boys 1 tegen SVSOS

16
oktober
2018

Auteur: Pleun

Het fluitsignaal van de scheidsrechter komt boven het geluid van de langsrazende trekkers in Biest-Houtakker uit en de wedstrijd kan van start gaan. Essche Boys tegen SVSOS. SVSOS? Daar wisten we nog niet zo veel van. Of zoals trainer Leon van Wanrooy in de spelerskamer nader toelichtte: “SVSOS, ik weet niks van die mannen. Dus dat wil zeggen, dat ik er gewoon niks van weet”. 

Al binnen 2 minuten start Luuk Wolfs (ook Luuk 2) zijn brommer en snelt op rechts langs de zijlijn. Op de 5-meter moet hij de moeilijke keuze maken: zelf schieten of afleggen op de technische zekerheid Koen Schalkx? Uiteraard kiest hij voor optie 2 en is het vissen geblazen voor de keeper van SVSOS. Kort daarna, vanuit een ingooi als ik het me goed herinner, komt de bal na een tijdje in de 16 van de thuisploeg van Biest-Houtakker. Schalkx kopt – tot ieders verbazing inclusief hijzelf – de bal richting de verre hoek. De keeper van SVSOS kon niet meer doen dan hij gedaan heeft en hij houdt de bal netjes voor de lijn tegen. Daar komt hij echter in duel met Luuk van Velthoven (Luuk 1) die hem feilloos de goal inschiet.

En om het nog mooier te maken weet ook, de jongste man van Essche Boys, Luuk Wolfs nog te scoren. Na een ongelukkige val tussen keeper en verdediger, is het voor hem slechts afmaken en juichen.

Dat is voor de mannen uit Esch lang geleden dat ze voorgestaan hebben. Hier zijn geen verslagen van te vinden, aangezien de boekdrukkunst nog moest worden uitgevonden destijds. Het vermelden waard is het uitstekende optreden van Tim van Velthoven, die bijna elk kopduel gewonnen heeft en als uitstekende laatste man diende.

De mannen van SVSOS vertoonden regelmatig mooie combinaties gedurende de wedstrijd, maar er werd geen enkele keer gescoord.

De wind waaide nog harder tijdens de tweede helft. De spelers van SVSOS zullen van de trainer wellicht op de vingers zijn getikt, aangezien ze de eerste minuten van de tweede helft prima van start gingen. Echter komt Robin van Beek roet in het eten gooien bij dit sterke begin van de thuisploeg en schiet hij de gegeven penalty op een rustige manier in het net tussen de twee doelpalen. 

Om de wedstrijd helemaal af te maken draait Robin van Beek in de 89e minuut de bal nog perfect langs verdediger en keeper en mogen de mannen uit Esch met deze laatste goal, tevreden het veld afgaan: 5-0.

Met 3 punten in de shirtjestas vertrekken zij richting thuishaven om te genieten van een rustige week. Aankomende zondag is er geen programma voor Essche Boys heren 1, dus de plaatselijke kroeg zal ongetwijfeld overuren draaien.

Auteur: Koen Schalkx