White boys 1 – Essche boys 1

20
maart
2019

Auteur: Pleun

Na drie weken geen programma mocht Essche Boys heren 1 weer een wedstrijd voetballen. In Waspik had Essche Boys iets recht te zetten van de thuiswedstrijd tegen White boys (0-2 verlies).

In de eerste helft was er veel balbezit voor Essche Boys. Halverwege de eerste helft was het Essche Boys dat 0-1 voor kwam. Een ingooi op links werd diep gegooid, waarna de bal voor geslingerd werd. Luuk Wolfs zat er goed bij en schoof de 0-1 binnen. Lang konden ze er niet van genieten. 2 minuten na de 0-1 scoorde White boys. De bal werd niet goed verwerkt, waardoor White boys met een klein gelukje kon scoren. Voor rust kregen beide teams nog kansen om te scoren. Bart Spooren verrichte tweemaal een belangrijke redding. 

Na de rust was het weer Essche Boys die de bal in bezit had. Na een kwartier spelen kwam Luuk van Velthoven 1 op 1 tegenover de keeper. Hij bleef rustig en schoof de bal met links onder de keeper door 1-2. Een aantal minuten na de treffer kregen de White boys een grote kans. Eerst was het Bart die in de weg lag, de rebound werd daarna nog net voor het doel weggehaald door Anton vd Struijk. Halverwege tweede helft trapte Bart de bal hard naar voren. De keeper van White boys wilde de bal afschermen en over de achterlijn laten rollen. Luuk Wolfs geloofde er nog in en tikte de bal bij de keeper weg en kon rustig binnen tikken 1-3. Na een goede aanval was het Luuk van Velthoven die de bal voor open doel binnen tikte 1-4. Als Essche Boys zuiniger met de kansen om ging was het nog uitgelopen tot 1-7. Al met al een zeer terechte overwinning voor Essche Boys.