Zwak Essche boys incasseert forse nederlaag

24
september
2019

Auteur: Pleun

Essche boys heeft in de eerste competitiewedstrijd, uit tegen VOW meteen een gevoelige nederlaag geleden. Het werd maar liefst 5-1 voor de thuis ploeg.

De Essche ploeg begon nog wel goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Uiteindelijk was het Luuk Wolfs die de verdiende 0-1 maakt, na een uitstekende pass van Lars van Wanrooij. Hierna kreeg VOW een paar kleine kansjes, maar had Luuk Wolfs aan de andere kant de marge moeten verdubbelen, maar hij faalde oog in oog met de keeper. Vrijwel direct daarna maakte VOW de 1-1. De bal werd over de verdediging gegeven en koelbloedig afgerond door de aanvaller van VOW. De wedstrijd kantelde volledig en Essche boys kwam er niet meer uit, dit resulteerde 5 minuten voor rust in de 2-1 voor VOW, nadat hun aanvaller simpel weggestoken werd door een middenvelder. Met een 2-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na de rust kwam Essche boys meteen onder druk te staan en kwam het- net zoals de laatste 20 minuten voor rust- er niet meer uit. het was dan ook wachten op de 3-1 van Vow en die viel in de 60e minuut. Na een goeie voorzet kopte de vrijstaande spits knap raak. Essche boys probeerde met omzettingen nog wat te forceren, maar slaagde hier niet in. Het was namelijk VOW dat de wedstrijd -als dat al niet het geval was- in het slot gooide; een bal op de achterlijn werd nog geblokt door Rob van Rooij, maar op een miraculeuze wijze verdween de bal achter Bart Spooren 4-1. Alsof het niet erg genoeg was viel ook nog de 5-1. Tim van Velthoven zat nog goed tussen een pass van VOW, maar de bal viel zomaar voor de voeten van de VOW speler en schoot de bal in de goal. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en droop Essche boys zwaar teleurgesteld het veld af.

Essche boys speelde na de 1-1 zwaar ondermaats en zorgde er zo voor dat de tegenstander een gemakkelijke middag had. Volgende week speelt Essche boys thuis tegen Vorstenbossche Boys om 14:00. Het zal dan een heel stuk beter moeten op alle fronten wil Essche boys kans maken op een overwinning. Alle support is dus welkom.