Menu Sluiten

Essche Boys handhaaft zich in 4e klasse ondanks nederlaag bij Avesteyn

In een wedstrijd met weinig echte mogelijkheden scoorde Avesteyn twee keer op het juiste moment om de tweede plaatst veilig te stellen. Vanwege gunstige resultaten bij de concurrentie speelde Essche Boys zich veilig voor directe handhaving in de vierde klasse.

In de eerste minuut van de wedstrijd werd de Avesteyn keeper meteen getest op zijn oplettendheid een afgeslagen bal van Rudi van Gemert lijkt binnen te gaan vallen. Maar met zijn lengte is de Avesteyn keeper net op tijd paraat om de bal onder de lat weg te pakken. Daarna blijkt dat Avesteyn in het positie spel en met een aantal ongevaarlijke corners het overwicht heeft in de beginfase. Na een tactische omzettingen begint Essche Boys er beter in te komen en krijgen zij na een goede actie van Julio van Ginkel over de rechterflank een mogelijkheid maar nadat Lars van Wanrooij uit een moeilijke hoek schoot werd deze mogelijkheid gekeerd.

Aan de andere kant moet Bart Spooren redding brengen op een afvallende bal uit één van de vele corners van Avesteyn.

Aan beide kanten werden in het verdere verloop van de eerste helft geen kansen gecreëerd. Net voor het rust signaal krijgt Avesteyn na een slordige breedte bal van Essche Boys echter de kans om er nog één keer uit te komen en vanuit een pass van de linkerkant raakt de spits de bal niet goed maar hobbelt deze wel binnen voor een 1-0 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft komt Essche Boys voetballend wat beter uit de kleedkamer maar maakt het rondom de zestienmeter van Avesteyn vaak net de verkeerde keuzes om echt gevaarlijk te worden. Ook Avesteyn komt niet tot echte mogelijkheden en is vaak slordig in de eindpass. Vanuit opnieuw een corner van Avesteyn valt de bal bij de tweede paal voor het inschieten voor de ingevallen spits. Maar met een katachtige reflex weet Essche Boys keeper Bart Spooren deze inzet uit het doel te houden.

Halverwege de tweede helft net voor de ingelaste drinkpauze wordt een voorgetrokken bal vanuit de rechterflank van Avesteyn in een rommelige zestienmeter binnengelopen door de Avesteyn aanvaller voor een 2-0 voorsprong. In het gedeelte na de drinkpauze zijn er geen noemenswaardige kansen en mogelijkheden beiderzijds te noteren. Met de berichtgeving vanaf de zijlijn werd al duidelijk dat de tussenstanden gunstig waren voor directe handhaving voor Essche Boys.

Volgende week speelt Essche Boys op maandag tweede pinksterdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen VOW uit Zijtaart. Met de kleine verschillen in de middenmoot zou Essche Boys bij een goed resultaat mogelijk nog een aantal plekken kunnen stijgen op de definitieve ranglijst