Menu Sluiten

Essche boys wint bij competitie herstart bij RKKSV Kruisstraat

Afgelopen zondag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma voor Essche boys zij starte met een uitoverwinning bij hekkensluiter RKKSV.

Gezien de uitslag van de eerder ontmoeting en de positionering van beide teams op de ranglijst koos RKKSV ervoor om behoudend te starten met een vijfmans verdediging waarbij zij ook nog ver inzakte op eigen veld. Het drassige veld en slordigheden bij Essche Boys in de opbouw zorgde met dit gegeven ervoor dat er weinig mogelijkheden te noteren waren in de eerste helft. Essche boys kwam het dichtstbij een openingstreffer na een vrije trap vanaf de zijkant waar Quint den Ouden kon inkoppen bij de tweede paal, maar zijn inzet belandde in de handen van de Kruisstraat doelman.

Een harde vrije trap van Rudi van Gemert kon ternauwernood gekeerd worden en een vrije trap van Tim van Velthoven ging via de muur over.

De mogelijkheden kwamen dus vooral uit de dode spel situaties. Kruisstraat kreeg een mogelijkheid uit een uitbraak na een diepe bal van de centrale verdediger kon de spits één op één met keeper Bart Spooren deze stond goed gepositioneerd en kon de inzet keren.

In de tweede helft kreeg Essche Boys meer precisie in hun veldspel en legde ze meer druk op de verdediging van RKKSV. Dit leverde in de 58ste minuut een hoekschop op, deze werd strak voorgegeven door Jasper Vorstenbosch waarna Rudi van Gemert zijn hoofd ertegen zetten en de bal hard in het doel van Kruisstraat kopte voor de 0-1.

Enkele minuten laten is het opnieuw raak vanuit een vrije trap vanaf de zijkant kopte Julio van Ginkel de bal goed terug op Pim Laansma zijn inzet werd geblokt maar kon uit de lucht door Jasper Vorstenbosch van ongeveer 5 meter ingeschoten worden voor de 0-2. Hierna volgde aan beide kanten wat omzettingen in de formatie waardoor wat onduidelijkheid ontstond bij een ingooi vanaf links van RKKSV. Hierdoor kon een bal vrij op goal geschoten waarna deze op de paal belanden en niet goed weggewerkt werd en vervolgens door RKKSV ingeschoten werd voor de aansluitingstreffer.

Wat volgde was een wedstrijd die wat meer beide kanten op ging tot in minuut 75 een afvallende bal op rand zestienmeter opgepikt werd door Vorstenbosch die deze uit de stuit met links in de linkerbovenhoek schoot voor de definitieve beslissing.

De dreigend ingevallen Willem Heijnen had nog de kans om de 1-4 te maken maar zijn inzet miste net de curve en ging naast het Kruisstraat doel. In de slotfase wist RKKSV geen mogelijkheden voor aansluiting meer te creëren.  Door deze overwinning blijft Essche Boys de aansluiting houden met de medegemeente koplopers ODC en DVG.  Door gunstige uitslagen bij subtoppers BMC en Wilhelmina slaan de Boxtels teams nu een gaatje met de rest van de competitie.

Na de carnavalsonderbreking speelt Essche Boys op zondag 25 februari thuis tegen oud landskampioen BVV uit Den Bosch, de aftrap staat gepland voor 14 uur.